Surdegsbakning

INNEHÅLL
Den här kursen riktar sig till dig som har ingen eller lite erfarenhet med surdegsbakning och som är nyfiken på att upptäcka surdegens hemligheter. Tillsammans bakar vi surdegs frallor och bröd samt smarrig surdegspizza till lunch. Vi använder både elugn och vedeldad stenugn. Ni kommer även att mala färskt fullkornsmjöl i en stenkvarn och sätta en egen surdeg-start med det nymalda mjölet som ni får ta med hem för senare bak. Självklart får ni ta med hem det ni bakat också. Under kursen varvar vi teori med praktik. Du kommer bl.a. lära dig:
• Tillverkning av olika slags surdeg
• Användning av surdeg
• Om surdegens biologi
• Hantering & förvaring av surdeg
• Problemhantering
• Om mjölets roll

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

PRIS: 950:-

LEDARE
Romy Ehnert

VIKTIG INFORMATION
För anmälan och mer information: romy.ehnert@gmail.com, tel. 076-111 87 73.
Vid avbokning senare än en vecka debiteras halva kursavgiften.
OBS! EJ WEBBANMÄLAN!

Läs mer om kurserna på http://odestugu.se/?page_id=2077

Vill du hyra Bagarstugan?
Vi tar emot grupper för bakning och pizzabak. Det är en populär aktivitet för såväl arbetslag, släktkalas & kompisgäng. För mer information kontakta Nils-Erik Andersson 036-940 25.

FRÅGOR?
Kontakta reka.tompa@sv.se eller ring 036-190040