Mat & dryck

Om kursen:
Vi använder oss av helmaltsmetoden dvs. vi mäskar och lakar mältad korn för att sen koka den utvunna vörten. Det är samma metod som professionella bryggerier använder sig av, fast i detta fall småskaligt. Vid första kurstillfället går vi igenom teori och fakta för att bättre förstå processerna som pågår under bryggningen. Vid andra tillfälle brygger vi själva ölet.

Träff 1 (KL. 17:30 - 20:30 10 oktober):
En teoretisk genomgång om vad ölbryggning innebär.

Träff 2 (KL. 09:00 - 15:00 12 oktober):
En heldag av praktisk ölbryggning som värvas med teori. Denna träff kommer äga rum på Ryssby bryggeri. Mer information ges vid teoritillfället!

Träff 3 (Tid & datum bestäms gruppen):
Vi träffas för att lära oss att buteljera den öl vi bryggt. Även denna träff äger rum på Ryssby Bryggeri. Mer information ges vid teoritillfället!

Material:
Allt material ingår i kursavgiften.

Om Kursledaren:
Stefan Reinhold, utbildad ölbryggare och ägare av Ryssby Bryggeri.