Mat & dryck
Om kursen:
Vi använder oss av helmaltsmetoden dvs. vi mäskar och lakar mältad korn för att sen koka den utvunna vörten. Det är samma metod som professionella bryggerier använder sig av, fast i detta fall småskaligt. Vid första kurstillfället går vi igenom teori och fakta för att bättre förstå processerna som pågår under bryggningen. Vid andra tillfälle brygger vi själva ölet.
Träff 1 (KL. 17:30 - 20):
En teoretisk genomgång om vad ölbryggning innebär.
Träff 2 (KL. 09:00 - 15:00):
En heldag av praktisk ölbryggning som värvas med teori. Denna träff kommer äga rum på Ryssby bryggeri. Mer information ges vid teoritillfället!
Träff 3 (Tid & datum bestäms gruppen):
Vi träffas för att lära oss att buteljera den öl vi bryggt. Även denna träff äger rum på Ryssby Bryggeri. Mer information ges vid teoritillfället!
Material:
Allt material ingår i kursavgiften.
Om Kursledaren:
Stefan Reinhold, utbildad ölbryggare och ägare av Ryssby Bryggeri.