Mat & dryck

Kursinnehåll
Vi lär oss göra sushi från grunden. Sushi är en japansk maträtt bestående av kokt rundkornigt ris som smaksätts med en vinägerblandning, vanligen tillsammans med fisk, rom eller skaldjur. Sushi äts vanligen tillsammans med wasabi, inlagd ingefära och japansk soja. Du får under en kväll där du lär dig grunderna i att tillaga sushi med den respekt den kräver. Vi lagar olika sushirätter som vi sedan äter tillsammans och utvärderar rätterna samt diskuterar recept.

BRA ATT VETA
Kostnad för ingredienser tillkommer och betalas på plats till ledaren.
Studiecirkeln startar vid 5 anmälda deltagare
Vi skickar en kallelse/faktura ca 1 vecka före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

LEDARE
Yukiko Nakamura kommer från Japan och delar genom denna kurs med sig av sin matglädje och matkunskap från sitt hemland.

FRÅGOR?
Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan: tel 0704-31 39 39, 0383-149 45, veronica.josefsson@sv.se