Lär dig konsten att syra grönsaker

Lär dig konsten att syra grönsaker

Mat & dryck

INNEHÅLL

Mjölksyrade grönsakers nyttighet är både väl beprövad och numera också vetenskapligt belagd. Deras vänliga bakterier: probiotika är ett mycket billigare och bättre alternativ än att köpa som tillskott från apoteket eller hälsokosten.
C-vitamin, antioxidanter och många andra nyttiga ämnen bevaras i de syrade grönsakerna och blir dessutom mer tillgängliga genom syrningsprocessen. Även nya komplexa näringsämnen som B12-vitamin och aminosyror bildas. När bakteriefloran i mage och tarm förbättras stärks även immunförsvaret. Syrade grönsaker är en riktig superfood!
På kursen lär vi oss hur man syrar grönsaker teoretiskt och praktiskt. Fokus kommer att ligga på vitkål men eventuellt också blandade grönsaker. Det bli också provsmakning av olika syrade produkter.

BRA ATT VETA
- Du kommer också att få med dig en egen burk med grönsaker som du får vårda hemma. Ingredienser och burk ingår i priset.
- Fri parkering finns i anslutning till lokalen.
- Vi skickar en kallelse/faktura ca 1 vecka före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

LEDARE
Kerstin Fransson är diplomerad kostrådgivare, legitimerad sjuksköterska och erbjuder kurser, enskild kostrådgivning och föreläsningar.

FRÅGOR?
Kontakta malin.thornberg@sv.se eller ring 0704313902