Media & kommunikation

Vi har alla en historia att berätta – det gäller särskilt oss med många årsringar i oss. Vem berättar din historia bättre än du själv? Varför inte berätta den med hjälp av rörlig bild? Film finns idag överallt och tas för givet utan allt för mycket reflektion.

Vi vill ge dig mer kunskap om rörliga bilder d v s film av olika slag. Kursen syftar till att öka ditt intresse och din förståelse för ett medium som våra ungdomar behärskar till fullo. Vi går igenom filmandets olika steg och gör även en hel del praktiska övningar. Vi utgår från era tankar om historien, samtiden och framtiden.

Vi filmar med hjälp av surfplattor. Har du t ex en egen iPad är det bra annars har vi några till utlån. Var lugna - vi går igenom allt med tekniken den första kursdagen.
Vi träffas måndagar och tisdagar under veckorna 43-45, start 19 oktober. Kurstid är 09.45-12.00.
Vid stort intresse kan vi även erbjuda en kurs på eftermiddagstid 13.00-15.15 samma tre måndagar och tisdagar.

Efter denna studiecirkel följer vi upp med ytterligare kurstid för att ge dig möjlighet att göra en egen film – gärna tillsammans i en liten grupp! Du gör en kort film om din verklighet, antingen med dokumentärt-, dramatiserat- eller surrealistiskt språk. Rörliga bilder skapar identitet och ger dig som behärskar mediet en starkare röst. Du skapar historier, gör manus och väljer bildspråk under handledning av konstnären.
Du väljer förstås själv om du vill gå fortsättningskursen.

Kurserna är kostnadsfria och arrangeras av Skådebanan i Jönköpings län med stöd av Studieförbundet Vuxenskolan i Nässjö, Familjen Kamprads stiftelse och Region Jönköpings län.

ANMÄLAN
Maila din anmälan till delta@skadebanansmaland.se eller ring till någon av oss. Det går även bra att anmäla sig här via SVs sida.

LEDARE
Ann-Britt Carlsson och Ulla-Britt Lindqvist, Skådebanan och videokonstnären Christian Immonen som deltar på måndagarna.

PLATS
Studieförbundet Vuxenskolan på Bäckgatan 4 B i Nässjö. Där finns bra lokaler och gott om utrymme för att vi ska kunna hålla lite avstånd till varandra.

FRÅGOR
Angående kursens innehåll och upplägg, Ann-Britt 0761-90 88 15 eller Ulla-Britt 0702-83 55 83.
Övriga frågor, Mia Undfors, verksamhetsutvecklare