Lär dig syra grönsaker

Lär dig syra grönsaker

Mat & dryck

Mjölksyrade grönsaker nyttighet är både väl beprövat och numera också vetenskapligt belagt. Deras vänliga bakterier är ett mycket billigare alternativ än att köpa tillskott probiotika, från apoteket eller hälsokosten. C-vitamin, antioxidanter och många andra nyttiga ämnen bevaras i de syrade grönsakerna och blir dessutom mer tillgängliga genom syrningsprocessen. Även nya komplexa näringsämnen som B12-vitamin och aminosyror bildas. När bakteriefloran i mage och tarm förbättras stärks även immunförsvaret. Syrade grönsaker är en riktig superfood!

På workshopen lär vi oss hur man syrar grönsaker teoretiskt och praktiskt. Fokus kommer att ligga på vitkål men eventuellt också blandade grönsaker. Det blir dessutom provsmakning av olika syrade produkter.

BRA ATT VETA
Du kommer också att få med dig en burk med grönsaker som du får vårda hemma. Avgift för fika, provsmakning, ingredienser och burk tillkommer med ca 85 kr.

LEDARE
Leg. sjuksköterskan och lic. livsstilskonsulten Kerstin Fransson.

FRÅGOR?
Kontakta Veronica Josefsson, verksamhetsutvecklare, 0383-75 51 82
veronica.josefsson@sv.se