Humaniora

Locka fram din fantasi med hjälp av bildkort och skriv korta texter under Veronica Gröntes ledning. Stämningen blir lekfull och kravlös och du kommer garanterat att överraska dig själv! Lär känna vår framgångsrika Nässjöförfattare Ewa Klingberg som med sin Huskvarnasvit toppat listorna på Adlibris flera gånger om. Ewa berättar om sina böcker och sitt författarskap.
Vi träffas i caféet "Let`s take a break" i Nässjö sim- och sporthall där det finns möjlighet att köpa gofika, smoothies, sallader, poke bowl och annat både nyttigt och gott.

Ewa Klingberg - Sveriges nya Feelgood-drottning.
Huskvarnasviten är samlingsnamnet på en serie feelgoodromaner som i dagsläget är tänkt att omfatta fem delar. Den första Manglade dukar och vikta servetter kom i maj 2017 då den gick upp som etta på Adlibris topplista i alla kategorier. Den blev också månadens pärla och nominerades till årets ljudbok. Bonniers bokklubb lyfte fram den som ordinarie bok och senare som premiebok. Förlagsupplagan trycktes två gånger. I maj i år kom pocketen som gick till tryck gånger inom fjorton dagar från utgivningen. Adlibris beställde en hel pall. Boken toppade både pocketlistan och den skönlitterära listan. I slutet av samma månad släpptes uppföljaren Lånat silver och krossat glas. I skrivande stund har ännu inte första recensionsdatum passerat.

Veronica Grönte - Nyskapande pedagog inom kreativt skrivande.
Sedan 1997 har Veronica Grönte inbjudit till skrivarkurser för olika målgrupper. Hon var först ut med att designa grafer och scheman för att underlätta arbetet med berättelsens röda tråd och de skrivmallar som hon konstruerat hjälper författaren att förstå hur läsaren blir fängslad. Genom kortfilmsanalyser bygger Veronica upp förståelsen för hur den spännande berättelsen skapas och under hennes grundkurser får varje deltagare utforma en grovplanering av sin story. Veronica Gröntes metodik är idag mer aktuell än någonsin och finns dokumenterad i skrivhandledningen Pennvässaren, Studentlitteratur 2002.

Ewa Klingberg och Veronica Grönte
Ewa och Veronica fungerar som ett gott komplement till varandra och har inlett ett samarbete. Ewa skriver den ena framgångsrika boken efter den andra men vet egentligen inte riktigt hur hon bär sig år. Veronica skriver inte skönlitteratur men kan förklara Ewas talang och omedvetna teknik.

BRA ATT VETA
Ta med papper och penna.
Ingen avgift.

FRÅGOR?
Kontakta kursledarna Ewa Klingberg, 070-204 93 09, ewa.k-g@outlook.com, Veronica Grönte, 073-901 21 25, veronica@forfattarskola.se eller SV;s verksamhetsutvecklare Marie Hammarin, 0380-57 56 03, marie.hammarin@sv.se.