Hantverk & konst

På kursen LETTERING MED CITAT får du skissa, planera komposition och layout, välja bokstavsstilar och färdigställa bokstavsillustrationer av citat.
Denna kurs är perfekt för dig som vill utveckla din lettering och om du vill skapa egen konst att ha hemma eller ge bort i present!
Kursmaterialet innehåller massa inspiration och riktlinjer för hur du kombinerar vanliga och ovanliga bokstavsformer och olika bokstavsstilar.
Hur du använder rutsystem för att skapa helheter och hur du bygger upp din bokstavsillustration för att bäst förmedla budskapet i ditt citat.


TA MED TILL KURSEN:
- ett eller flera citat du tycker om! Har du ett påbörjat projekt får du feedback och hjälp ifall du önskar!
- blyertspenna
- suddgummi
- linjal
- pigment liner, tunn tuschpenna som inte blöder på pappret. Jag rekommenderar Sakura Micron, Staedtler eller Uni Pen, penna 0.2 (se på korken), eller annan arkitekt-, grafikerpenna. Vill man ha tunnare eller tjockare går det bra att köpa det.
- egen matsäck

Skisspapper och tracing paper, finns på plats.

BRA ATT VETA
- Fri parkering finns i anslutning till lokalen.
- Vi skickar en kallelse/faktura ca 1 vecka före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
- Kommer gå att köpa pigment liner för 30kr/st på plats.

LEDARE
Jag som leder workshopen heter Sofie Björkgren-Näse. Jag frilansar som letteringartist / bokstavsillustratör med egna företaget Fia Lotta Jansson Design. www.fialottajansson.com

Fia Lotta Jansson Design
Sofie Björkgren-Näse
Lettering Artist / Bokstavsillustratör
+46 72 5545 020
sofie@fialottajansson.com

www.fialottajansson.com
Instagram: @fialottajanssondesign
Facebook: Fia Lotta Jansson Design