Djur, natur & miljö

Mycket kunniga Åsa Sjöberg (Humlebyns), certified advanced canine nutrition specialist, kommer till Sävsjö och håller föreläsning om närings- och foderlära till våra hundar så missa inte detta tillfälle att få massa kunskap om det viktiga fodret och näringen våra hundar behöver.

Föreläsningen är på 4 timmar och del 1 handlar om de olika näringsämnena som t.ex. protein, fett, vitaminer och mineraler. Du får också lära dig om det viktiga och spännande matsmältningssystemet och vad som händer med näringen i kroppen.
Del 2 handlar om de olika hundfodervarianterna som finns på marknaden och även vad man kan gör själv. Vi går igenom vad som gömmer sig i torrfoder, våtfoder, färskfoder, barf och hemlagat. Innehållsförteckningar kan verka svåra att förstå men här får du veta vad alla konstiga ord egentligen betyder.
Föreläsningen är oberoende och inte sponsrad av foderföretag utan bygger på vetenskap, erfarenhet och fakta.

Åsa presenterar sig själv så här;
Jag heter Åsa Sjöberg och är hundägare sedan 29 år och har läst, studerat och jobbat i många år inom detta område, bland annat som certifierad Canineopat och diplomerad Hundmassage terapeut, även som instruktör på många hundkurser. Jag har tränat och tävlat aktivt i flera hundsporter. Några valpkullar har det också blivit under årens lopp.
Jag har även en högskolexamen, Master of Bioanalytical Science. Jag har jobbat i läkemedelsbranschen i 30 år med bla Experimentell Nutrition (näringslära) samt forskat/jobbat med läkemedels- och näringsupptag i mag-tarmkanalen.
Nu mera jobbar jag på heltid med hundfriskvård, rehab, näring för hund samt har en hundbutik. Jag brinner för hundars hälsa via bra mat och omvårdnad. Under de senaste åren har jag fördjupat mig i just hundens näringsbehov och mat vilket har resulterat i att jag nu är certified advanced canine nutrition specialist.

Vi bjuder på lite lättare lunchfika under dagen.

Vid frågor kontakta verksamhetsutvecklare Emma Westerlind, emma.westerlind@sv.se, 0704-313935