Musik, teater

“Inte ens doften av fuktig asfalt skulle kunna få mig att känna något nu” är en musikteaterföreställning med efterföljande samtal om hur det kan vara att vara anhörig till någon som lever med bipolär sjukdom.
Varmt välkommen till en kväll om att synliggöra psykisk och fysisk ohälsa med fokus på anhörigperspektivet.
Föreställningen är skriven av Lina Persson, hennes storasyster Susanna Petersdotter och Annie Nilsson. Baserad på egna upplevelser och gamla dagboksanteckningar.
Vi får följa två unga kvinnor som är systrar, Johanna och Sofia, under en period i livet. Genom depressiva och maniska skov får vi genom Johannas dagboksanteckningar en intim inblick i hur det kan vara att leva med en sjukdom som Johanna själv beskriver ärmeningen med hennes existens. Samtidigt får vi se hur anhörigskapet påverkar Sofia i alla val i livet och hur hon ständigt fightas med det dåliga samvetet gentemot hennes sjuka syster.
Hur kan man någonsin rättfärdiga att prioritera sig själv när ens bästa vän och syster är så sjuk att hon knappt kommer ur sängen?!

Manus: Lina Persson, Susanna Persson,Annie Nilsson
Medverkande: Lina Persson, Annie Nilsson,pianist
Plats, tid: Kulturhuset Sävsjö tisdagen den 12 november 2019 klockan 18.00-20.00
Kostnad: 50 kr, då ingår kaffe/te och fralla
Anmälan senast 8/11

Detta är ett arrangemang i samarbete med Välfärdsrådet och Anhörigstöd Sävsjö kommun, Studieförbundet Vuxenskolan och Region Jönköpings län

Vid frågor: kontakta Madeleine Sjöstrand madeleine.sjostrand@sv.se, tfn: 070-431 39 18