Hälsa & välbefinnande

Varje dag använder vi många olika hudvårdsprodukter på vår kropp och i håret som mjukgör och piggar upp. De flesta av de hygienprodukter vi köper i dagligvaruhandeln innehåller färgämnen, doftämnen, genmodifierade råvaror och konserveringsmedel. Många är känslig för kemikalier och reaktioner eller allergier är inte ovanliga. Kemikalier absorberas snabbt av vår hud och kommer direkt in i blodomloppet, vilket också kan orsaka problem. Men det finns alternativ!

Att laga egna hudvårdsprodukter är både enkelt och roligt. Det finns också många naturliga ingredienser som både ger god, fräsch och uppiggande doft som man kan tillsätta sina produkter, till ex lavendel och björklöv.

Vill du ha hjälp att komma igång är detta kursen för dig! Vi gör vår egna tvål, deo och scrub och tillsätter färg och doft efter tycke och smak – självklart med naturliga ingredienser.

BRA ATT VETA
Materialkostnad tillkommer kursavgiften.

Alla deltagare får ta med sig tvål, deo och scrub hem, så ta med egna burkar att förvara produkterna i. Har du siliconformar eller andra små formar som kan passa att göra tvål i, så ta gärna med det också, så du kan ta med dig tvålen hem i den.

LEDARE
Veronica Thorn är en engagerat ledare med bred kunskap inom flera områden. Förutom kurser i naturlig hudvård, är Veronica omtyckt ledare för flera olika hantverk.

FRÅGOR?
Kontakta: Anneli Bjurhed, Verksamhetsutvecklare, 0381-155 50
anneli.bjurhed@sv.se