Hälsa & välbefinnande

Varje dag använder vi många olika hudvårdsprodukter på vår kropp och i håret som mjukgör och piggar upp. De flesta av de hygienprodukter vi köper i dagligvaruhandeln innehåller färgämnen, doftämnen, genmodifierade råvaror och konserveringsmedel. Många är känslig för kemikalier och reaktioner eller allergier är inte ovanliga. Kemikalier absorberas snabbt av vår hud och kommer direkt in i blodomloppet, vilket också kan orsaka problem. Men det finns alternativ!

Att laga egna hudvårdsprodukter är båda enkelt och roligt. Det finns också många naturliga ingredienser som båda ger god, fräsch och uppiggande doft som man kan tillsätta sina produkter.
Vill du ha hjälp att komma igång är detta kursen för dig! Vi gör vår egna tvål, deo och scrub och tillsätter färg och doft efter tycke och smak – självklart med naturliga ingredienser.


BRA ATT VETA
Alla deltagare får ta med sig tvål, deo och scrub hem, så ta med egna burkar att förvara produkterna i. Har du siliconformar eller andra små formar som kan passa att göra tvål i, så ta gärna med det också, så du kan ta med dig tvålen hem i den.

Materialkostnad tillkommer på kursavgiften.

LEDARE
Veronica Thorn är en engagerat ledare med bred kunskap inom flera områden. Förutom kurser i naturlig hudvård, är Veronica omtyckt ledare för flera olika hantverk.

FRÅGOR?
Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan: tel 0383–149 45
veronica.josefsson@sv.se