Djur, natur & miljö


Nosework -Steg 2

Kursen är riktad till dig som vill fortsätta utmana dig själv tillsammans med din hund i Nose Work. Vi trappar upp ett steg och kliver ur den trygga zonen som vi är vana vid och tänker utanför boxen. Vårat fokus ligger på att stärka hundarna och hjälpa dem att hitta och använda befintliga strategier för att bygga självförtroende. Hunden ska kunna söka efter doft. Vi varvar teori och praktiska övningar. Kursen innehåller bland annat:

* Teamkänsla
* Läsa hund
* Olika söktyper
* Problemlösning
* Stress och nosework
* Tips för tävling
* Utmaningar

Omfattning: 5 tillfällen

Datum & tid: 18.30-20:00
Start tisdag v.33 17/8 , 24/8, 30/8, 7/9, 14/9


pga Coronaläget 1 person/hund

Kursen passar alla som gått grundkurs/lärt in doft ex eukalyptus. Även den rutinerade noseworknörden är välkommen 😃


Var: Hos Nwtassarna Råhult Östergård 2 33196 Värnamo

Lärare : Sofia Schröder

Om Sofia:
I väntan på certifiering hos SNWK utbildare till certifierad instruktör och doftprovsdomare.
Gått kurs i pedagogik för instruktörer-Pedagogisk grundkurs(2021)Nosework och problemhunden. (2021)Nosework instruktör (Workforfun hundutbildning 2021)

Sofia heter jag och driver NWtassarna en noseworkverksamhet i Råhult utanför Värnamo. Jag bor med min sambo och våra två hundar Luna & Mella. Allt började med ett brinnande djurintresse & det kommer nog aldrig sluta heller. Efter att ha vuxit upp i en hundsäng så kanske det inte är så konstigt. Luna är min första egna hund. Hon är en känsloladdad bordercollietik med ett stort hjärta. Mella är en dvärgpinscher som är den stora hunden i den lilla kroppen.

Hundar i vardagen ska bara fungera enligt vissa. Men vad händer när vi börjar se hunden som den individ den faktist är? Nosework passar alla hundar och förare oavsett vilka ”problem” som upplevs. Det bästa med nosework är att hunden får ha huvudrollen.

Nosework är en fantastisk grej som hjälper hunden att klara av vardagen. Ägaren och hunden bildar ett team i en rolig träningsform där hunden får använda nosen. Samspelet mellan hund och människa fascinerar mig. Jag började med nosework 2017 och blev fast. Tränar och tävlar i nosework tillsammans med bordercollien Luna och dvärgpinschern Mella. Älskar att jobba,leva och vara med hundar.