Ölbryggning för Nybörjare

Ölbryggning för Nybörjare

Mat & dryck

Målet med kursen är att lära sig brygga öl från grunden. Vi använder oss av helmaltsmetoden dvs vi mäskar och lakar mältad korn för att sen koka den utvunna vörten.

UPPLÄGG FÖR KURSEN:
Träff 1 - 16 maj:
Vid första träffen lär vi oss bryggningens grunder genom att brygga i kastrull. Parallellt med detta brygger vi även en större sats (20 liter) i föreningens mindre bryggverk för att få inblick i hur bryggprocessen fungerar lite mer "storskaligt".

Träff 2 - 30 maj:
Under denna träff fokusera vi på buteljering, d v s: flasktappning, kapsylering och etikettering.

LEDARE:
Våra vana kursledare från Anderstorps Bryggerissällskap håller i kursen

PLATS:
Hantverksgatan 7, 334 33 Anderstorp