Mat & dryck

Ostkakan är den svenskaste av alla efterrätter. Sedan 1600-talet har vi njutit av denna småländska kulturskatt, Vill du bevara den småländska traditionen? Under en hel dag får du lära dig att baka din egen ostkaka! Du kan även baka glutenfri ostkaka.

BRA ATT VETA
Vi äter lunch under dagen och fika till självkostnadspris.
Materialkostnad tillkommer med ca 200 kr, betalas på plats.

Vi träffas lördag den 30/11 kl.09.00 på norra sidan av Withalaskolan (om ni kommer från Nygatan kör uppfarten till Norra Esplanaden sväng höger skolbacken före Vetlanda bäcken upp till skolan, där kommer ni fram direkt till hemkunskapslokalen.)
Medtag: Förkläde, kökstermometer, provsticka, diskhandduk,10-12 litersgryta (rostfri), en större bunke, form/formar till att baka ostkakan i (t.ex. en stor "Ostkakebunke" eller 3 st aluminiumformar på 8,5 dl plus en mindre form). Ta med flaskor eller dunkar att ta vassle i om ni vill ta med det, för att ha till bakning, både bröd och vetebröd!

Meddela senast torsdag om du önskar baka glutenfri ostkaka.

Vi bestämmer under dagen vart vi äter lunchen någonstans .

Vi skickar en kallelse/faktura ca 1 vecka före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

LEDARE
Solweig Samefors

FRÅGOR?
Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan: tel 0383–149 45
veronica.josefsson@sv.se