Historia & Konsthistoria, Samhälle

Den första studiecirkeln i det som kom att bli Studieförbundet Vuxenskolan, fyller 100 år den 24 september 2020. Det var bröderna Eric och Rudolf Carlsson på gården Gåsabol utanför Slöinge i Halland som kallade samman sina kamrater för att starta en studie- och diskussionsgrupp, som de gav namnet Fria tankars hem.

I dag, precis som för 100 år sedan, finns det krafter i samhället som vill begränsa oss i vår frihet att tänka, samtala och lära av varandra. Låt dem aldrig lyckas!

För att uppmärksamma jubileet kommer vi på SV att anordna lokala träffar med "Plats för samtal" torsdagen den 24 september. Vi bjuder på 100 års-tårta och "samtalar" med varandra utifrån olika teman.

Uppge ev. allergi vid anmälan.

Sista anmälningsdag 22/9.

Digitalt "Plats för samtal" på distans kl. 16-18
Vi erbjuder även ett distansmöte via Messengerroom för dig som inte vill träffas fysiskt. Ingen anmälan. Klicka på länken nedan den 24 sep.
Gör dig redo med kaffekoppen framför dator, telefonen eller surfplattan. Är du osäker kring tekniken eller hur man ansluter till mötet? Hör av dig till oss så hjälper vi dig 070-4313939, herman.swahn@sv.se. Kanske kan detta bli ditt första digitala videosamtal, våga testa något nytt :-). (Viktigt att du klickar ja på alla frågor om att tillåta din enhet att använda din kamera och mikrofon.)

Frågor?
savsjo@sv.se, 0382-77 71 00

Läs mer på vår hemsida om studiecirkeln "Fria tankars hem" 100 år
https://www.sv.se/jonkopingslan/friatankarshem