Humaniora

Starta ditt skrivprojekt med de bästa verktygen! Behöver du hjälp att strukturera ditt material och få liv i dina karaktärer? Veronica Gröntes skrivmetodik ger dig en praktisk och vass utgångspunkt.
Välkommen på skrivarkurs hemma hos Veronica under helgen 10-11/11. Ewa Klingberg, naturbegåvad och framgångsrik författare från Nässjö kommer att vara en av deltagarna under kursen och lördagskvällen ägnar vi åt att lyssna på Ewa som berättar om sitt författarskap och ”Lånat silver och krossat glas”, som kom efter succén ”Manglade dukar och vikta servetter”.

Röst från tidigare kursdeltagare:
”En dörr som jag inte visste fanns har öppnats in till skrivarverkstan. Nöjd över förväntan. Jag är fascinerad över mängden av strukturer och verktyg jag fått med mig. Enneagrammet som vi bekantat oss med litegrann är ett kraftfullt verktyg! Mycket roligt med Veronicas dramatiska och teatrala uttryck. Bildkorten var mycket användbara. En bild tillsammans med några ord att börja med sätter igång så mycket i mitt huvud. Karaktärer och scenarier skapas på nolltid. Inspirerande!
Peter Diephuis
Konsult inom IT. Management, projekt och förändringsledning, Stockholm

Veronica Grönte - Nyskapande pedagog inom kreativt skrivande.
Sedan 1997 har Veronica Grönte inbjudit till skrivarkurser för olika målgrupper. Hon var först ut med att designa grafer och scheman för att underlätta arbetet med berättelsens röda tråd och de skrivmallar som hon konstruerat hjälper författaren att förstå hur läsaren blir fängslad. Genom kortfilmsanalyser bygger Veronica upp förståelsen för hur den spännande berättelsen skapas och under hennes grundkurser får varje deltagare utforma en grovplanering av sin story. Veronica Gröntes metodik är idag mer aktuell än någonsin och finns dokumenterad i skrivhandledningen Pennvässaren, Studentlitteratur 2002.

BRA ATT VETA
Kurstid: Lördag 10/11 10.00-20.00 och söndag 09.30-16.00.

FRÅGOR?
Kontakta kursledaren Veronica Grönte, 073-901 21 25, veronica@forfattarskola.se eller SV;s verksamhetsutvecklare Marie Hammarin, 0380-57 56 03, marie.hammarin@sv.se.