Media & kommunikation

Vill du skriva en självbiografi och berätta hur ditt liv vände och utvecklades? Vill du förmedla hopp? Är du kvinna? Då kan denna online-skrivarkurs i direktsändning vara något för dig. Oavsett om du redan är en bit på väg i ditt skrivande eller om du inte alls kommit igång, har du stor nytta av denna skrivarkurs: Berätta om hur ditt liv vände - förmedla hopp.

Denna typ av onlinekurs, innebär att hela gruppen möts i direktsändning under fyra dagar. Vi använder programmet Zoom, där vi enkelt ser varandra och pratar med varandra. Kursen pågår torsdag-söndag mellan kl 17.00-21.00 med en halvtimmes rast. Vi arbetar precis som om det vore en kurs i verkliga livet. Veronica Grönte föreläser, vi reflekterar och deltagare får skrivuppgifter som är korta modelltexter, alltid med ett speciellt syfte. Gruppen delas in i responspar i digitala rum. Helt ostört ger ni respons på varandras texter utifrån färdiga frågeställningar.

När kursen är slut har du med dig ett berättelseskelett, en grundläggande planering av din bok.
Du har en genomtänkt röd tråd från början till slut. Du har en grundläggande kunskap i dramaturgi. Du har fått en inblick i enneagrammets personlighetsgalleri. Du har lärt dig att levandegöra personer och miljöer på ett sätt som berör läsaren. Du har fått bästa starten på ditt skrivarprojekt, med allra bästa verktygen. Du har fått vänner.

BRA ATT VETA
Innan du anmäler dig så fyller du i ett formulär "Se om kursen passar mig" på www.forfattarskola.se i samband med denna kurs. Därefter så talas ni vid, du och ledaren Veronica Grönte. För att kunna delta i kursen behöver du kunna tala och skriva flytande svenska.
Kursen arrangeras i samarbete med Författarskola.se.

För info och anmälan: www.forfattarskola.se.
Anmäl dig före 22/9 och avgiften är 4.900 kr (ord.pris 5.900 kr)

LEDARE
Veronica Grönte, skrivarkursledare under drygt 20 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarutbildning. Författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002.

FRÅGOR?
Kontakta kursledare Veronica Grönte, tel 073-9012125, veronica@forfattarskola.se eller SVs verksamhetsutvecklare Marie Hammarin, tel 0380-575603, marie.hammarin@sv.se.