Mat & dryck

Kursinnehåll
Vi lär oss göra sushi från grunden. Sushi är en japansk maträtt bestående av kokt rundkornigt ris som smaksätts med en vinägerblandning, vanligen tillsammans med fisk, rom eller skaldjur. Sushi äts vanligen tillsammans med wasabi, inlagd ingefära och japansk soja. Under en kväll lär ni er grunderna i att tillaga sushi med den respekt den kräver. Vi lagar olika sushirätter som vi sedan äter tillsammans och utvärderar rätterna samt diskuterar recept.

BRA ATT VETA
En vuxen och ett barn/ungdom från ca 11 år och uppåt som lagar Sushi tillsammans. Anmäl båda och skriv i anmälan vilken vilket barn och vuxen som hör ihop.
Kostnaden 350 kr är för barn och vuxen tillsammans Kostnad för ingredienser ca 100 kr per portion tillkommer och betalas på plats till ledaren.
Vi skickar en kallelse/faktura ca 1 vecka före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Om arrangemanget är fullt går det bra att anmäla sig till reservplats.

Innan kursstart kommer en prövning mot Folkhälsomyndighetens aktuella rekommendationer att göras för bedömning om arrangemanget kan genomföras eller inte.

LEDARE
Yukiko Nakamura kommer från Sendai som ligger i nordöstra Japan. För 9 år sedan flyttade hon till Sverige och bor i Vetlanda. Hon var i Sverige för första gången 1994 på semester och blev direkt kär i landet. Kärleken har inte bleknats och hon är fortfarande kär i Sverige.

FRÅGOR?
Anneli Bjurhed, verksamhetsutvecklare anneli.bjurhed@sv.se 0381-15550