Hantverk & konst

Är sömnad din passion? Är du intresserad av att få grundkunskaper i att sy i fårskinn? Då är detta kursen för dig.

Du får lära dig grunderna i att sy i fårskinn för hand. Du får lära dig de olika kvalitéer, egenskaper och användningsområden, som fårskinn har, samt olika handsömmar för hopfogning och till dekor. Vi går igenom material och tillskärning. Du kan välja på att sy muddar (pulsvärmare) eller en kudde eller påbörja både och. Har du en väv, yllebroderi eller tovad textil, som du har gjort själv, ärvt eller köpt på loppis, så kan du använda den till ena sidan på kudden med fårskinn på den andra. Det går också bra med vadmal eller ett kraftigare möbeltyg. Textilen ska vara färdigfållad och max storlek 40x40 cm eller 30x50 cm.
Vi syr en enkel nalle och/eller hjärtkudde - uppskattade presenter till nära och kära.
Du lär dig grunderna i att sy i fårskinn för hand. Du får lära dig de olika kvalitéer, egenskaper och användningsområden, som fårskinn har, samt olika handsömmar för hopfogning och till dekor. Vi går igenom material och tillskärning.

BRA ATT VETA
Du behöver inte ha några förkunskaper. Verktyg och nålar finns att låna. Ta med om du har egna fårskinn att använda, annars finns det att köpa från kursledaren. Vi använder ett lite finare fårskinn från grå gotlandslamm, materialkostnad ca 500-550 kr.
Ta gärna med något att äta till lunchen och eftermiddagsfikat. Det finns kylskåp och mikro.

LEDARE
Ingela Stensdotter Olsson är utbildad skinnhantverkare på den 2-åriga yrkesutbildningen, i läder och skinn, på Stenebyskolan i Dalsland. Hon har haft verksamhet som skinnhantverkare och kursledare sedan år 2012.

FRÅGOR?
Kontakta: 0381-155 50, eksjo@sv.se