Tai Chi

Tai Chi

Hälsa & välbefinnande

INNEHÅLL

Taiji (Tai Chi) är ursprungligen en gammal kinesisk kampkonst som spritt sig till västvärlden. Det finns många olika stilar och skolor. Vi tränar Yangstilen. Kampinslaget betonas olika mycket i olika skolor. En gemensam aspekt är att förbättra hälsan.

Vi kommer att öva form, som är det man ser kineserna göra i parkerna tidigt på morgonen. Formen uttrycker olika försvarspositioner, men görs med mjuka rörelser. En annan hörnsten i Taijin är pushhands. Där övar man två och två, att på ett avspänt sätt lära känna sin egen och partnerns energi. Syftet är att du på sikt utvecklar förmågan att hantera en kraft som kommer emot dig.

Taiji görs med mjuka avslappnade rörelser. På lång sikt övar man upp sin förmåga att använda styrka med hjälp av inre energi i stället för med musklerna. Vinsterna på kortare sikt är att du ökar rörligheten, särskilt i lederna. Du förbättrar din balans och du övar upp förmågan att koordinera dina olika kroppsdelar. I Taijin övar du både mental och kroppslig avslappning.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Var och en övar efter sin egen förmåga. Du behöver heller inte anstränga dig fysiskt. Taijin är mer inriktad på kroppslig och mental avslappning. Men ändå med rörelser.

BRA ATT VETA
- Vi skickar en kallelse/faktura ca 1 vecka före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
- Fri parkering finns i anslutning till lokalen.

FRÅGOR?
Kontakta malin.thornberg@sv.se, eller ring 0704313902, växel 036-190040