Trädgård, hus och hem

Trädgårdsdesign grupp 2 är fullbokad, ev kommer vi att starta upp grupp 3, anmäl ditt intresse så hör vi av oss när kursen är startklar.

Kursen är på distans och utomhus.

Skapa din egen trädgård eller ditt gröna rum, balkong, altan mm. Vid 5 tillfällen a 2 timmar lär vi oss grunderna i trädgårdsdesign och skapar en egen skiss och plan för det gröna rummet. Vi blandar teori och praktik genom lektioner både i lärosal och i trädgårdsmiljö.

Innehåll:
- Vilken stil gillar du?
- Vi arbetar 3Dimensionellt - skapa rum
- Öka kunskapen om lämpliga växter
- Vi lär oss att planera rabatter
- Jord och jordförbättring- det viktigaste
- Hur vi får hållbarhet i det vi gör

BRA ATT VETA
Tillfällen som vi kommer att träffas är: start 30/3, 13/4, 27/4, 11/5 och sista träffen 25/5.
Vi kommer att jobba med ditt eget gröna rum eller trädgård under utbildningen men också mellan utbildningsdagarna genom att du får en hemuppgift att jobba med varje gång. Inför starten är det bra om du har tänkt ut om det är din trädgård eller balkong du vill jobba med och då ta med ritning eller skiss över området. En detaljkarta över din tomt finns om du inte har den själv hos Kommunens plan och byggförvaltning.

Grundläggande datorkunskap krävs. Vi kommer att köra i programmet teams, säkerställ att du har hörlurar och att det finns kamera på din datorn. Kursen kommer att genomföras via teams de tre första tillfällen och de två sista tillfällena träffas ni utomhus hemma hos Jessica. När ni har anmält er och kursen är startklar får ni en inbjudan via mail. Behöver ni hjälp med att komma igång, kan vi bjuda in er till ett test teamsmöte. Mailar då till veronica.josefsson@sv.se

LEDARE
Jessica johansson driver företaget Lugnt & Grönt i Vetlanda. Hennes idé är att sprida kunskapen om trädgårdsdesign och hjälpa kunder att skapa sina egna trädgårdar och gröna rum. Hennes intresse började ta fart när hon efter ett antal misslyckade växtköp och ogenomtänkta planteringar beslöt sig för att skaffa sig kunskap om hur man ska göra för att lyckas. Efter genomgången utbildning, flera kunduppdrag och 6 års arbete med att skapa en egen trädgård har hon samlat en hel del kunskap att förmedla vidare i utbildningarna både i teorin och live i trädgården.
Länk till Jessicas webbsida www.lugnogront.se, facebook: Lugnt&Grönt, Instagram: @lugntogront

FRÅGOR?
Kontakta: Veronica Josefsson, Verksamhetsutvecklare 0383-75 51 82
veronica.josefsson@sv.se