Språk

Tyska är nationalspråk i EU, Tyskland, Österrike, Schweiz, Italien, Belgien, Luxemburg, Liechtenstein och Namibia. Det är minoritetsspråk i ett flertal länder, däribland Danmark och Kanada. Och bortsett från det privata nöjet att lära sig något nytt i sällskap med likasinnade så kan det tyska språket öppnar en stor marknad för dina produkter och tjänster som företagare.

Det finns omkring 120 miljoner människor som har tyska som modersmål, inte bara i Tyskland. Trots att många av dem kan prata engelska är det tyska språket avgörande för en lyckad kommunikation.

Tillsammans kommer vi att diskutera, läsa enkla texter och prata om den tyska kulturen. Oavsett om du vill utveckla dina kunskaper som privatperson eller förbättra din service mot dina kunder är du välkommen till denna kurs.

BRA ATT VETA
Parkering på platser märkta för besökare vid Svartågården (p-skiva krävs) eller vid gamla stationsbyggnaden snett emot Svartågården.

LEDARE
Annika Maschke, kommer ursprungligen från Berlin och driver företag inom turistnäringen i Aneby. Under kursen delar hon med sig av sin kunskap om tyska språket och kultur.