Vardagsjuridik

Vardagsjuridik

Samhälle

Juridiken i vår vardag handlar om människor och relationer. Man blir sambor, köper hus, får barn, har ett jobb, kanske gifter sig i framtiden… Ibland skiljs vägarna åt och man går in i nya relationer. Man köper in sig i sambons hus, gifter sig för andra gången, man får ”bonusbarn”, kanske skaffar sommarstuga med släktingar eller köper loss föräldrahemmet. När livet tar slut för någon måste man reda upp boet, ta hand om tillgångar och skulder och dela upp det som blir över. Vill du vara med och fundera över juridiken i vår vardag? Vi diskuterar och fördjupar oss i de händelser som vi kan råka ut för i vardagen.
Ärver makar alltid varandra? Kan min sambo behålla huset om jag avlider? Betyder ”orubbat bo” någonting idag? Måste man ha ”god man”? Får barnen sälja huset om vi inte kan bo kvar?

Ledaren: Heter Annsofie Anderzén (jur kand) och hon har i dryga tio år jobbat med familjejuridik i Värnamoområdet, samt hållit i utbildningar i och inom ämnet juridik. Annsofie är även ägare av ADRA Juridik i Värnamo.