Hantverk & konst

Kurskvällen är inställd p g a för få deltagare. Vi hoppas kunna återkomma med ett nytt datum till våren. Är du intresserad, så välkommen att anmäla dig så meddelar jag datum.

Vill du lära dig hur man slipar, bryner och striglar? Hur gör man om eggen är slö eller skadad? Vad är skillnaden mellan helstål och laminat? Vilken vinkel ska man ha på slipfasen? Vilket material ska man ha i sitt skaft?
Det och mera som rör ämnet kommer tas upp, dessutom får du handledning i hur man slipar med Tormeks slipsystem modell T-8 och bryner och striglar sina verktyg för ett vasst resultat.
Täljknivar, yxor, stämjärn, hyvelstål, köksknivar osv, ta med dina egna verktyg så passar vi på att göra dem vassa, och är alla dina verktyg redan vassa så får du låna verktyg att öva på!


BRA ATT VETA
Du behöver inte ha några förkunskaper.
Vi skickar en kallelse/faktura ca 1 vecka före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

LEDARE
Jonathan Brandt är utbildad på Sätergläntan, institutet för slöjd och hantverk. Han jobbar aktivt med att bevara kunskap om traditioner och traditionella hantverk för framtiden.

FRÅGOR?
Kontakta Mia Undfors, verksamhetsutvecklare, 0380-57 56 04, mia.undfors@sv.se