Media & kommunikation

Studieförbundet Vuxenskolan och Skådebanan bjuder in till utställningen

VIDEOKONST FÖR ALLA

Tillsammans med kurator Kalle Brolin har Sveriges Konstföreningar tagit fram en ny vandringsutställning som består av tre konstfilmer.
Videokonst för ALLA består av ett videokonstprogram med tre korta filmer av konstnärerna Ingela Ihrman, Knutte Wester och Larissa Sansour.
Till programmet hör ett pedagogiskt material för samtal om konst. Materialet är i första hand tänkt att användas tillsammans med grupper av barn i åldrarna ca 4-10 år. Det innehåller frågor kopplade till var och ens upplevelse, tolkning eller förståelse av konstfilmerna. Med utgång i det pedagogiska materialet kan konstföreningen även bjuda in till generationsöverskridande samtal i grupper med deltagare i olika åldrar.
Målet med projektet är att ge verktyg och nycklar för att kunna uppleva och prata om konstverken och dess innehåll. Syftet är att ge barn mer tillgång till konst.

Skådebanan i Jönköpings län har lånat utställningen som visas på Studieförbundet Vuxenskolan vecka 43-45 nu i höst. Du är välkommen att besöka utställningen själv eller tillsammans med en grupp, gärna barn. Boka gärna in en tid med Ulla-Britt från Skådebanan så får ni mer information på plats.

Plats: Studieförbundet Vuxenskolan på Bäckgatan 4 B i Nässjö.
Öppettider: må-to 08.00-20.00, fr 08-00.16.00, helger enligt överenskommelse.

Välkomna att kontakta mig för mer information:
Ulla-Britt Lindqvist, tel 0702-83 55 83, ullabritt.li@gmail.com


En av filmerna heter ”Paddan” och konstnären bakom den heter Ingela Ihrman. Filmen är drygt 4 minuter lång.
Bilden är en stillbild ur filmen.