Dans

INNEHÅLL
West Coast Swing är en pardans som dansas över hela världen!
Dansen utvecklade för över 40 år sedan men utvecklingen pågår fortfarande och den förändras och anpassas till olika typer av musik hela tiden.
Man dansar med en partner precis som i Bugg och Fox, men man cirkulerar inte runt dansgolvet. Utan man håller sig på en ”slot” där förare och följare färdas fram och tillbaka under dansens gång.
West coast swing kan dansas till olika tempon på musiken samt till olika musikgenrer som exempelvis r&b, hiphop, blues och pop. Den dansas oftast till relativt långsamma låtar.
WCS bygger i grunden på 6 taktslag 1 ,2 , 3&4 , 5&6 och baseras på 5 grundturer.
Det som kallas ”fantastic four(6 taktslag) + whip (8 taktslag)”
Men framför allt kännetecknas dansen av musikanpassning, kommunikation inom paret och stor frihet att tolka dansen både för föraren och följaren

BRA ATT VETA
Vi strävar mot ett jämt antal förare och följare på kursen, Självklart kan man anmäla sig ensam. Men då är platsen beroende på om det finns fler förare eller följare singelanmälda.
Normalt använder vi oss av framflytt under kurserna, alltså att man roterar danspartner med jämna mellanrum så alla får dansa med alla. Det ger bäst träning.
Men med tanke på att vi fortfarande dras med Covid kan man självklart välja att dansa bara med sin partner om man är paranmäld.
Ta med dig vattenflaska, ej skor med gummisula, dansa med skor som har en lädersula eller dansskor, det går också bra att dansa i strumplästen.

LEDARE
Magnus Gustafsson har dansat i över 20 år, och har haft kurser och workshops har även genomgått flera ledarutbildningar och teknikkurser.
Han tycker mycket om Linedance, West Coast Swing , Fox och fuskar med lite Blues när det finns tillfälle.

FRÅGOR?
Veronica Josefsson
Verksamhetsutvecklare
Mobil 070-4313939 | Telefon 0383-755182 | E-post veronica.josefsson@sv.se

SV Jönköpings län | Telefon 0383-149 45 | www.sv.se/jonkopinglan
Besöksadress Stationsgatan 5D, 574 31 Vetlanda

Det finns olika svårighetgraden på danser.( Exempel på danser i länkar)
Demo basics: https://youtu.be/cKcamMuk3sA
1: https://youtu.be/KUTlyn1MHrc
2: https://youtu.be/CIAVE_G1HYY