Hälsa & välbefinnande

Det diskuteras hur mång ägg vi kan äta per dag och hur farligt är det egentligen med potatis. Samtidigt har mycket av maten vi köper i affären genomgått en fullständig förvandling. Råvarorna har brutits ner, blandats med aromer, färgämnen och förtjockningsmedel för att därefter säljas i en snygg och lockande förpackning.

I workshopen utgår vi från Ann Fernholms bok ”Fejkmaten så blir vi vilseledda”. Vi kommer se på några vanliga livsmedel i affären och undersöka vad de innehåller. Vilka är de vanligaste ingredienserna i maten? Tillsatser vet vi vad det är men vad är frånsatser? Vi lagar också ett par enkla rätter från grunden istället för att köpa färdiga produkter med en lång ingredienslista.

BRA ATT VETA
Kostnad: 70 kr för fika och provsmakning betalas på plats.

LEDARE
Kerstin Fransson

FRÅGOR?
Veronica Josefsson
Verksamhetsutvecklare
Mobil 070-4313939 | Telefon 0383-755182 | E-post veronica.josefsson@sv.se

SV Jönköpings län | Telefon 0383-149 45 | www.sv.se/jonkopinglan
Besöksadress Stationsgatan 5D, 574 31 Vetlanda