Bondesafari 2018

Även i år kan djurälskande och nyfikna barn mellan 6-15 år göra bondgårdsbesök tillsammans med en förälder. 

Det är Studieförbundet Vuxenskolan och Lantbrukarnas Riksförbund som bjuder in till gratis bondgårdsbesök 2018.

Målet är att barn i åldrarna 6-15 år som kanske aldrig besökt en bondgård får en chans att göra det och lära sig mer om allt från djur och natur till maskiner och matens ursprung.

Aktiviteten är GRATIS och finansieras med hjälp utav bidrag från respektive kommunen för gratis lovaktivteter för barn och ungdomar.

De som anmäler sig först kommer att få en plats.

Tänk på att anmälan är bindande (även om det är gratis) så att ni inte tar upp en plats för någon annan som inte har möjlighet att komma om det är fullbokat. Hör av er om ni inte kan komma. Vid full grupp tillämpar vi reservplatser och hör av oss till er i turordning. 

Mer info och anmälan via länkarna nedan.

Bondgårdsbesök Sävsjö kommun på höstlovet

Besök Sunnerby Lantbruk utanför Vrigstad tillsammans med en förälder och träffa många olika djur.

Mer info och anmälan här!

Sunnerby Södergård

Sunnerby Lantbruk ligger i en lantlig idyll på Småländska Höglandet, 2 km söder om Vrigstad, utmed Lagans Övre sjösystem. Dess vackra natur sätter sin prägel på omgivningen.

På gården bedrivs jord och skogsbruk därmarkerna hålls i god hävd med ett hundratal dikor med kalvar. Djuren är av raserna Charolais, Simmental och Aberdeen Angus eller korsningar mellan dessa. Gården drivs av bröderna Per och Olof Carlsson med familjer. 

På gården finns stora kor och söta kalvar men även traktorer och mycket annat spännande. Anmäl er till bondgårdsbesöket så får ni se allt detta med egna ögon.

Läs mer här!

LRF

I samarbete med Lantbrukarnas Riksförbund

Läs mer här!