Fria tankars hem 100 år

Den första studiecirkeln i det som kom att bli Studieförbundet Vuxenskolan, fyller 100 år den 24 september 2020. Det var bröderna Eric och Rudolf Carlsson på gården Gåsabol utanför Slöinge i Halland som kallade samman sina kamrater för att starta en studie- och diskussionsgrupp, som de gav namnet Fria tankars hem.

I dag, precis som för 100 år sedan, finns det krafter i samhället som vill begränsa oss i vår frihet att tänka, samtala och lära av varandra. Låt dem aldrig lyckas!

För att uppmärksamma jubileet kommer vi på SV att anordna lokala träffar med "Plats för samtal" torsdagen den 24 september. Vi bjuder på 100-årstårta och samtalar med varandra utifrån olika teman. 

 

Digitalt "Plats för samtal" på distans kl. 16-18
Vi erbjuder även ett distansmöte via Messengerroom för dig som inte vill träffas fysiskt. Ingen anmälan. Gör dig redo med kaffekoppen framför datorn, telefonen eller surfplattan. Är du osäker kring tekniken eller hur man ansluter till mötet? Hör av dig till oss så hjälper vi dig 070-4313929, herman.swahn@sv.se. Kanske kan detta bli ditt första digitala videosamtal, våga testa något nytt :-).
Klicka här för att ansluta till det digitala samtalsrummet. (Viktigt att du klickar ja på alla frågor om att tillåta din enhet att använda din kamera och mikrofon.)

SV har även tagit fram en handbok om det goda samtalet som kommer spridas i Sverige via tidningen Impuls. En handbok som ska bidra till fria tankars hem på varje ort, i varje sammanhang och för varje människa. Det är bildningens idé; att genom samtal mellan människor får fler tillgång till varje persons erfarenhetsrum. Detta, ett slags medborgarkunskap, är ett av kitten för att stärka tilliten till varandra och till demokratin.

Välkommen att anmäla till någon av orterna nedan senast 22/9.

Visa filter

Filtrera

Inga resultat