Projektledare sökes till "Svea på stolfabriken"

Svea på stolfabriken endast projektet Jkpgs län.jpg

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) är ett av Sveriges största studieförbund med verksamhet i alla Sveriges kommuner och erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, bildning och samhällsengagemang. Vi satsar för framtiden för att nå och engagera ännu fler människor med studiecirklar, kurser och kultur!

Uppdraget

Vi söker dig som vill bli projektledare för vårt tvååriga arvsfondsprojekt

 ”Svea på stolfabriken och andra livsberättelse om yrkeslivet”

Projektet startar 1/9 2022 och nu söker vi en projektledare som ska stödja grupper av seniorer i länets 12 kommuner.  Seniorerna kommer att intervjua andra seniorer kring deras forna yrkesliv som leder till dokumentärfilmer i kommunerna i Jönköpings län.

Ett syfte med projektet är att motverka ensamhet och bidra till välmående för alla seniorer som är delaktiga. Projektet syftar även till att bevara historierna för framtiden.

Projektet finansieras av Allmänna arvsfonden och genomförs i samarbete med Region Jönköpings län, Jönköpings läns hembygdsförbund och Jönköpings läns museum.

Arbetsuppgifter

Marknadsföra projektet i Jönköpings län och etablera kontakter med länets 12 kommuner.

Rekrytera deltagare/seniorer till arbetsgrupper i varje kommun både allmänt och inom föreningslivet.

Som projektledare är du spindeln i nätet som startar i gång grupperna, inspirerar, gör alla delaktiga och tillsammans med gruppernas ledare driver ni arbetet framåt mot målet. Det är viktigt att du har egen bil och körkort eftersom du rör dig inom vårt län.

Projektledaren ska göra målgruppen, äldre över 65 år, delaktiga i hela processen. Du ska rekrytera cirkelledare och starta samtalsträffar kring yrkesliv för seniorer.

Du har ett budgetansvar för projektets ekonomi och en del i detta är också att förhandla fram avtal med företag som kan ta sig an filmproduktionerna.

I projektet kommer vi att ta fram en studiehandledning som har dokumenterat vår metod och arbetssätt så att vi kan sprida den vidare efter projektets slut. Detta ingår i ditt ansvar som projektledare.

Tillsammans med arbetsgrupperna ansvarar du även för att arrangera filmvisningar i länets kommuner.

Din profil:
Du gillar att arbeta med seniorer. Som projektledare arbetar du självständigt, driver, genomför och inspirerar projektet. Du är så klart ansvarsfull, noggrann och strukturerad eftersom du också är en del av redovisningen i projektet. Det är även ett plus om du tycker vårt kulturarv är viktigt och har ett intresse av vår historia. Du kommer att arbeta i hela länet så en god geografisk lokalkännedom är bra. Har du arbetat med projektledning tidigare så är även det meriterande.

Vi erbjuder dig:
SV är en verksamhet med mycket hjärta som ger deltagare och medarbetare möjligheter att växa och förverkliga sig själva. 

Anställningen är en projektanställning under två år med start 2022-09-01.

Kontaktperson: Madeleine Sjöstrand, 0704 – 313 918 madeleine.sjostrand@sv.se

eller 0704 – 313 923 marie.hammarin@sv.se

Du söker tjänsten genom att skicka CV och ett personligt brev varför du vill arbeta som projektledare hos Studieförbundet Vuxenskolan.


Sista ansökningsdag 2022-06-01 Vi gör urval och genomför intervjuer löpande.

Varmt välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan!