Dansstilar

Läs mer om våra olika dansstilar här nedan

Dans 3-5 år

Här står lusten till att dansa loss i centrum, det ska vara både roligt och tillåtande för barnen. Barnen lär sig grundmotoriken genom lekfulla dansrörelser till musik de känner igen. Barnen får umgås och samspela på ett kreativt sätt.

Dans fk-åk 6

Genom dansen får barnen utveckla sin motorik, rytmik och kreativitet. Med inspiration från flera olika dansstilar övar vi koreografier. Det handlar om att ha kul och få showa loss samtidigt som vi lär oss dansens grunder.

Streetdance

är ett samlingsnamn från olika danstilar med attityd och personlig stil. Street är den dans form som ligger till grund för de flesta koreografier i musikaler, melodifestivalen och dansvideos.

Hiphop

Hiphop är ett samlingsnamn för flera hiphoprelaterade dansstilar, däribland, locking, popping, waacking, new style m.fl. Dansen liknar koreografierna i dansvideos med artister som Missy Elliot och Justin Timberlake. Den är väldigt personlig, vilket resulterar i att stilen kan variera mycket från ledare till ledare.

Hiphop/New Style 15+

New style är en studio-baserad kommersiell version av den ursprungliga hiphopdansen. 
Det är denna typ av hiphop-dans som syns i rap-, R&B- och popmusikvideor på exempelvis MTV samt livekonserter.
Dansen karaktäriseras som slagkraftig vilket innebär bland annat flexibilitet och isoleringar (att röra en viss kroppsdel oberoende av andra). 
Liksom afrikansk dans är Commercial mycket rytmisk och innebär en hel del fotarbete och radiell rörelse av höfterna.

Hiphop/Modern jazz 16+

För dig över 16 år som älskar att dansa så har du här chansen att få dansa mycket hiphop och modern jazz men också att prova på lite andra stilar för att få variation och ha roligt tillsammans.

Showdance

Dansen är inspirerad av musik vi hör på radion som melodifestivalen, R´n B, hip hop, pop o.s.v. Ledaren sätter sin personliga prägel på passet. Du behöver inte ha några förkunskaper, utan du kommer för att lära dig dansen grunder och utvecklas. Det är din energi och ditt uttryck som står i centrum.

Jazz

Jazz är dynamisk och bygger på smidighet, koordination och rytm. Det finns många olika stilar inom jazzdans. Vår kurs blandar traditionell jazzstil med nyskapande former av stilen. Grunden för jazzdansen är improvisation och individualitet.

Mi Fiesta

Mi fiesta dansglädje är passet för dig som älskar att dansa, inspirerad av latinsk musik och latinska rytmer. Du behöver inga förkunskaper eller träningsvana, det är lust och ditt uttryck som står i centrum. Ledaren sätter sin prägel på passet. Du får en skön puls och konditionsträning på köpet.

Dansmix

Danspass för dig som har ett funktionshinder. Vi testar på olika dansstilar och rör oss till musiken på ett roligt och lekfullt sätt. 

Move your ass

Det är lättare koreografier med musik som kraftkälla. Du behöver inga förkunskaper. Ledaren sätter sin personliga prägel på passet och inspirerar till olika dansstilar såsom jazz, street, afro, reggae, hiphop och disco. Du får upp en skön puls och kondition på köpet.

Dansmix Mjuk 

Dansmix Mjuk är passet för dig som älskar att dansa och röra på dig till rolig musik. Vi blandar dansstilar inspirerade från latinska rytmer, jazz, etc. Du behöver inga förkunskaper eller träningsvana. Vi kallar passet mjuk då det kommer vara lite lugnare än det vanliga passet, samt att det inte innehåller några "hårda" hopp.

Dansmix puls

är passet för dig som älskar att dansa. Du behöver inga förkunskaper eller träningsvana, det är lust och ditt uttryck som står i centrum. Ledaren sätter sin prägel på passet och inspirerar till olika dansstilar som salsa, reggaeton, jazz, house etc. Du får en skön puls och konditionsträning på köpet.

Afropuls

Passet är inspirerat av framförallt afrikansk dans och trummusik. Afropuls har en fri karaktär och du behöver inga förkunskaper. Det är din danslust och din känsla som står i centrum. Vi bygger suggestiv koreografin och du får viss bål– och konditionsträning på köpet. Ledaren sätter sin personliga prägel på passet.

Linedance

är dansen för dig som vill ha en rolig dansupplevelse och få motion både för kropp och hjärna. Danserna utförs i rader och består av fasta kombinationer av danssteg som upprepas under dansen gång. Linedance hämtar sina danssteg ifrån klassisk, latinamerikansk, rock and roll, hiphop, rumba, mambo, vals m.m. Musiken vi dansar till är främst country och western men också nya och gammal musik som vi hör på radion.

Orientalisk dans

Orientalisk dans (även kallad magdans) passar kvinnor i alla åldrar. Du lär dig efter dina egna förutsättningar. Du lär dig använda höfter, mage, axlar och bröstkorg för de olika rörelserna, och både stärker och mjukar upp musklerna i hela kroppen.