Dansstilar - Jönköping

Nivåer:

• Nybörjare – Inga förkunskaper krävs
• Fortsättning – Dansat 1-3 terminer
• Medel – Dansat minst 4 terminer


 

Afrikansk dans

Här kan du släppa loss och hänge dig i musiken. Rörelserna är stora, tunga, enkla och naturliga. Känn svetten lacka och släpp loss din energi.

Afrikansk dans ungdom/vuxen (Rosenlund, Jönköping)

 

Alla kan dansa 

- Dans för dig med funktionsnedsättning

Dans för alla! Vi provar olika dansstilar till härlig musik, alltifrån schlager till pop! 

Anmälan till FUB-gården senast fredagen den 5 augusti på 036-13 59 42. 

 

Babymoves

Att dansa är välgörande för både fysisk och psykisk hälsa. Att dessutom göra det tillsammans med ditt barn främjar hälsan för både dig och barnet. Vi kommer röra oss till musik och du som förälder har möjlighet att få upp lite flås. I halvtid pausar vi för matning, blöjbyte eller andra måsten, för att sedan komma igång igen och jobba med samspel mellan dig och din bebis. (Skötbord och micro finns). Vi anpassar nivån efter gruppens önskningar och dagsformen på barnen! Helt prestigelöst och utan krav. 
Just nu har vi inga kurser i Babymoves i Jönköping

 

Balett

Den klassiska baletten är en bra grund till andra typer av scenisk dans. Här lär du dig den klassiska balettens grunder: koordination, styrka, spänst och balans. Vi tränar vid stången, diagonalövningar och gör danskombinationer.

Balett 9-11 år (Rosenlund, Jönköping)
Balett 12-15 år nybörjare-fortsättning (Rosenlund, Jönköping)

 

Barndans

På barndanslektionerna är det dansglädje, lekfullhet och fantasi som vi fokuserar på. Vi tränar även kroppsmedvetenhet, rumsuppfattning och koordination. Undervisningen sker till olika musikstilar och ger inblick i ett flertal dansstilar - allt från hiphop till balett. Dansstegen anpassas efter barnets motoriska förmåga

Barndans 4 år (Rosenlund, Jönköping)
Barndans 5 år (Rosenlund, Jönköping)

Barndans 4-5 år (Rosenlund, Jönköping)

 

Breakdance

Breakdance är en akrobatisk dansform som växte fram på 70-talet i USA. Tillsammans med en breakdansare lär du dig grunderna som är trix, balans och dans. Ni kommer gå igenom olika toprocks och downrocks, samt lära er en del powermoves och freezes.  

Breakdance 8-10 år (Rosenlund, Jönköping)

 

Cheerdance

Cheerdance är en blandning mellan cheerleading och dans. Vi provar bla. på hopp och olika bygg. Cheerdance handlar om att ha roligt tillsammans och visa det! Du tränar upp din vighet och rörelseförmåga.

Cheerdance 7-8 år (Rosenlund, Jönköping)
Cheerdance 9-10 år (Rosenlund, Jönköping)
Cheerdance 11-12 år fortsättning (Rosenlund, Jönköping)        

 

Dansa mera!

- Dans för pigga seniorer! 
Här får man testa på Jazzdans, Modern dans och Afrikans dans. 

Just nu har vi inga kurser i Dansa mera i Jönköping

 

Dansa utan krav

Kravlös dans för tjejer 13-19 år med stressrelaterad problematik såsom ångest, oro, dålig sömn, nedstämdhet, huvudvärk, magont osv. 

Dansa utan krav (Rosenlund, Jönköping)

 

Dansmix

Under lekfulla former provar vi olika dansstilar såsom Streetdance, Jazzdans, Balett och Modernt. Barnen får träna motorik, rytmik och eget skapande. Allt med dansglädjen i fokus!

Dansmix 6 år (Rosenlund, Jönköping)
Dansmix 6-7 år (Rosenlund, Jönköping)
Dansmix 7-8 år (Rosenlund, Jönköping)
Dansmix 7-9 år (Rosenlund, Jönköping)

 

Jazzdans

Jazzdansen har sitt ursprung främst från den afrikanska dansen, men har inslag från många olika danser och världsdelar. Jazzdansen ligger ofta till grund i koreografier i musikaler, musikvideor och scenshower. Dansen är dynamisk och bygger på koordination, smidighet och rytm. Dansformen utvecklas ständigt och alla ledarna har sin egen stil såsom traditionell, show, funk och lyrisk jazz.

Lyrisk jazzdans 11-14 år nybörjare-fortsättning (Rosenlund, Jönköping)
Jazzdans ungdom/vuxen nybörjare-fortsättning (Rosenlund, Jönköping)
Jazzdans ungdom/vuxen medel-avancerad (Rosenlund, Jönköping)

 

Knattedans

Kom och dansa tillsammans med ditt barn! I denna kurs deltar barn och förälder tillsammans under hela lektionen. Du kan även ta med dig ett småsyskon. Vi utforskar kroppens rörelsemöjligheter och uttrycksätt, allt utifrån leken, fantasin och dansglädjen. Vi dansar, gör rörelseramsor och jobbar med eget skapande. Vi hoppar, rullar, galopperar, balanserar, springer mm.

Knattedans 2-4 år med vuxen (Rosenlund, Jönköping)   

 

Linedance

Social dans utan partner! Man dansar, precis som det låter, på rad till olika sorters musik och med många upprepningar av stegkombinationerna. Du tränar din kondition, koordination och balans och har roligt samtidigt.

Linedance nybörjare (Rosenlund, Jönköping)
Linedance fortsättning (Rosenlund, Jönköping) 

 

Showdans

Showdans är en fartfylld dansstil som har sin grund i Jazzdansen. Showdans är en scenisk dans med fokus på uttryck och känsla. Precis som Jazzdans innehåller showdans mycket dynamik och smidighet.  Här får du dansa till olika sorters musik och uttrycka dig på många sätt genom dansen. 

Showdans 8-10 år (Kålgårdsarenan, Jönköping)

 

Showgrupper

Showgrupp 10-14 år (Rosenlund, Jönköping)
studio11:s showgrupp ungdom/vuxen (Rosenlund, Jönköping)

 

Streetdance

Streetdance utvecklades i USA och är en genre som ständigt utvecklas och växer. Streetdance är samlingsnamnet för flera olika dansstilar som har sitt ursprung från "gatan" t.ex. House, Hiphop, Locking och Breaking. Alla ledarna använder sina egna influenser och uttryck. Det är en intensiv, rytmisk och konditionskrävande dansform. 

Streetdance 8-10 år (Rosenlund, Jönköping)
Streetdance nybörjare 30 år+ (Rosenlund, Jönköping)

 

Streetjazz

Streetdance med influenser från jazzdansen. Tekniken från jazzen mixas med tyngden från Streeten. Denna dansstil används i många musikvideos och scenshower. 

Streetjazz 11-13 år nybörjare-fortsättning (Rosenlund, Jönköping)
Streetjazz 11-13 år fortsättning (Kålgårdsarenan, Jönköping)
Streetjazz 14 år+ fortsättning (Rosenlund, Jönköping)

 

Workshops och läger