Dansstilar - Jönköping och Habo/Mullsjö

 

Nivåer:

• Nybörjare – Inga förkunskaper krävs
• Fortsättning – Dansat minst 1-2 terminer tidigare
• Medel – Dansat minst 3-4 terminer tidigare
• Avancerad – Dansat minst 5 terminer tidigare


 

Afrikansk dans

Här kan du släppa loss och hänge dig i musiken. Rörelserna är stora, tunga, enkla och naturliga. Känn svetten lacka och släpp loss din energi.

Just nu har vi inga kurser i afrikansk dans i dessa områden


 
 
 

Babymoves

Energigivande dans för föräldralediga mammor och pappor! Bebisar kan vara med i bärsele eller filt på golvet. Vi provar olika sorters dans såsom Jazz, Balett och Modernt. Lugnt tempo med lagom volym. Välkommen att träffa andra föräldralediga och få rörelse på köpet! Vi anpassar nivån efter gruppens önskningar och dagsformen på barnen!

Just nu finns inga kurser i babymoves i dessa områden

 

Barnbalett

I barnbalettenen får barnen lära sig den klassiska balettens grunder: koordination, styrka, spänst och balans. Vi lär oss grundläggande balettsteg och grundläggande arm- och fotpositioner, allt med dansleken som fokus!

Barnbalett 7-8 år (Jönköping Rosenlund)

 

Barndans

På barndanslektionerna är det dansglädje, lekfullhet och fantasi som vi fokuserar på. Vi tränar även kroppsmedvetenhet, rumsuppfattning och koordination. Undervisningen sker till olika musikstilar och ger inblick i ett flertal dansstilar - allt från hiphop till balett. Dansstegen anpassas efter barnets motoriska förmåga

Barndans 4 år (Jönköping Rosenlund)

Barndans 5 år (Jönköping Rosenlund)


Breakdance

Breakdance är en akrobatisk dansform som växte fram på 70-talet i USA och har sitt ursprung från hiphop kulturen. Här får du lära dig grunderna som är moves, freezez och footwork.

Just nu har vi inga kurser i Breakdance i dessa områden


 
 
 

Dansa mera!

- Dans för pigga seniorer! 
Ett glädjefullt pass utan några hopp. Du får testa på olika sorters dans t.ex. Jazzdans, Modern dans och Afrikans dans. Vi dansar till varierande musikstilar från olika decennier. Passet innehåller även styrka och stretch.

Dansa mera - dans för pigga seniorer (Jönköping Rosenlund)

Dansa mera - dans för pigga seniorer (Habo)

 
 

Dansmix

Under lekfulla former provar vi olika dansstilar såsom Streetdance, Jazzdans, Balett och Modernt. Barnen får träna motorik, rytmik och eget skapande. Allt med dansglädjen i fokus!

Dansmix 5-6 år (Jönköping Kaxholmen)

Dansmix 7-8 år (Jönköping Kaxholmen)

Dansmix 6 år (Jönköping Rosenlund)

Dansmix 7 år (Jönköping Rosenlund)

Dansmix 6-7 år (Jönköping Rosenlund)

Dansmix 6-7 år (Habo)


Danspuls

Ett pulshöjande danspass med många upprepningar. Vi dansar med inspiration från olika dansstilar, t ex latin, jazz,  reggaeton. Dansglädje, kondition och koordination i ett paket!

Just nu har vi inga kurser i danspuls i dessa områden


Discodans

I discodansen är det högt tempo och snabba rörelser! Vi tränar grundsteg som sedan sätts ihop till diagonalövningar och danskombinationer. Discon kännetecknas av pump, puls och energi.   

Discodans 8-9 år (Jönköping Rosenlund)

Discodans 10-11 år (Jönköping Rosenlund) 

Discodans 12-14 år (Jönköping Rosenlund)


Fortnite dans

Fortnite dans 8-10 år (Jönköping Rosenlund)


Jazzdans

Jazzdansen har sitt ursprung främst från den afrikanska dansen, men har inslag från många olika danser och världsdelar. Jazzdansen ligger ofta till grund i koreografier i musikaler, musikvideor och scenshower. Dansen är dynamisk och bygger på koordination, smidighet och rytm. Dansformen utvecklas ständigt och alla ledarna har sin egen stil såsom traditionell, show, funk och lyrisk jazz.

Lyrisk jazzdans 12-15 år forts-medel (Jönköping Rosenlund)

Jazzdans 14 år och uppåt fortsättning (Jönköping Rosenlund)

Jazzdans ungdom/vuxen medel-avancerad (Jönköping Rosenlund)

Jazzdans 20+ nybörjare-fortsättning (Jönköping Rosenlund)

Jazzdans nybörjare 40år+ (Jönköping Rosenlund)

Modern jazz ung/vux forts-medel ( Jönköping Rosenlund) 

 

Knattedans

Kom och dansa tillsammans med ditt barn! I denna kurs deltar barn och förälder tillsammans under hela lektionen. Du kan även ta med dig ett småsyskon. Vi utforskar kroppens rörelsemöjligheter och uttrycksätt, allt utifrån leken, fantasin och dansglädjen. Vi dansar, gör rörelseramsor och jobbar med eget skapande. Vi hoppar, rullar, galopperar, balanserar, springer mm.

Knattedans 2-4 år med vuxen (Jönköping Rosenlund)   

Knattedans 2-4 år med vuxen (Habo)


Linedance

Social dans utan partner! Man dansar, precis som det låter, på rad till olika sorters musik och med många upprepningar av stegkombinationerna. Du tränar din kondition, koordination och balans och har roligt samtidigt.

Linedance nybörjare (Jönköping Rosenlund)

Linedance fortsättning (Jönköping Rosenlund) 

Linedance Medel (Jönköping Rosenlund)

Linedance avancerad (Jönköping Rosenlund)

 

Modern/nutida

Modern dans, nutida dans och fridans är närbesläktade dansstilar. I England och USA kallas det för Contemporary, vilket betyder "nutida". Dansen är ofta experimentell, den främjar kreativiteten och uttrycksförmågan samtidigt som den bygger upp styrka. Den moderna dansen utforskar rum, tid, kraft och flöde och arbetar för att utveckla olika rörelsekvaliteter.

Just nu har vi inga kurser i denna dansstil i området


Showjazz

Showdans är en fartfylld dansstil som har sin grund i Jazzdansen. Showdans är en scenisk dans med fokus på uttryck och känsla. Precis som Jazzdans innehåller showdans mycket dynamik och smidighet.  Här får du dansa till olika sorters musik och uttrycka dig på många sätt genom dansen. 

Showjazz 8-10 år (Jönköping Rosenlund)

Showjazz 7-9 år (Jönköping Rosenlund)

Showjazz 30+ (Mullsjö)

 

Showgrupper

Showgrupperna är för dig med tidigare danserfarenhet. Gruppen jobbar mycket med performing där skapande och uttryck ligger i fokus. Vi blandar dansstilar men Jazz, Street och Modernt ligger som grund

studio 11's showgrupp 9-11 år (Jönköping Rosenlund)

studio11's showgrupp 12-15 år (Jönköping Rosenlund)


Streetdance

Streetdance utvecklades i USA och är en genre som ständigt utvecklas och växer. Streetdance är samlingsnamnet för flera olika dansstilar som har sitt ursprung från "gatan" t.ex. House, Hiphop, Locking och Breaking. Alla ledarna använder sina egna influenser och uttryck. Det är en intensiv, rytmisk och konditionskrävande dansform. 

Streetdance 8-9 år (Jönköping Rosenlund)

Streetdance 10-11 år ( Jönköping Rosenlund)

Hip hop 14-16 år nybörjare-fortsättning (Jönköping Rosenlund)

 

Streetjazz

Streetdance med influenser från jazzdansen. Tekniken från jazzen mixas med tyngden från Streeten. Denna dansstil används i många musikvideos och scenshower. 

Streetjazz 8-10 år (Habo)

Streetjazz 11-14 år (Habo)

Streetjazz 11-14 år (Jönköping Rosenlund)

Streetjazz 12-15 år ( Jönköping Rosenlund)

Streetjazz 8-10 år (Mullsjö)

Streetjazz 11-15 år (Mullsjö)

 

 

Hittar du inte dansstilen du söker? Klicka här för att se samtliga dansstilar i länet!