Dansstilar

Nivåer:
• Nybörjare – Inga förkunskaper krävs
• Fortsättning – Dansat 1-3 terminer
• Medel – Dansat minst 4 terminer

Afrikansk dans

Här kan du släppa loss och hänge dig i musiken. Rörelserna är stora, tunga, enkla och naturliga. Känn svetten lacka och släpp loss din energi.

Afrikansk dans ungdom/vuxen. Nybörjare-fortsättning (Rosenlund)

 

Balett

Den klassiska baletten är en bra grund till andra typer av scenisk dans. Här lär du dig den klassiska balettens grunder: koordination, styrka, spänst och balans. Vi tränar vid stången, diagonalövningar och gör danskombinationer.

Balett 9 - 11 år (Rosenlund)

Balett 12 - 15 år (Rosenlund)

Barndans

På barndanslektionerna är det dansglädje, lekfullhet och fantasi som vi fokuserar på. Vi tränar även kroppsmedvetenhet, rumsuppfattning och koordination. Undervisningen sker till olika musikstilar och ger inblick i ett flertal dansstilar - allt från hiphop till balett. Dansstegen anpassas efter barnets motoriska förmåga

Barndans 4 år (Rosenlund)

Barndans 5 år (Rosenlund)

 

Breakdance

Breakdance är en akrobatisk dansform som växte fram på 70-talet i USA. Tillsammans med en breakdansare lär du dig grunderna som är trix, balans och dans. Ni kommer gå igenom olika toprocks och downrocks, samt lära er en del powermoves och freezes. 

Breakdance 7-9 år grupp 1 (Rosenlund)

Breakdance 7-9 år grupp 2 (Rosenlund)

 

Cheerdance

Cheerdance är en blandning mellan cheerleading och dans. Vi provar bla. på hopp och olika bygg. Cheerdance handlar om att ha roligt tillsammans och visa det! Du tränar upp din vighet och rörelseförmåga.

Cheerdance 7-9 år (Rosenlund)

Cheerdance 10-12 år på tisdagar (Rosenlund)

Cheerdance 10-12 år på torsdagar (Rosenlund)

 

Dansa mera!

Dans för pigga seniorer! Här får man testa på Jazzdans, Modern dans och Afrikans dans.

Just nu har vi inga planerade kurser i Dansa mera!

                       

Dansa utan krav

Kravlös dans för tjejer 13-19 år med stressrelaterad problematik såsom ångest, oro, dålig sömn, nedstämdhet, huvudvärk, magont osv. Infomöte måndag den 22/1. För anmälan och mer info kontakta Malin Thörnberg på malin.thornberg@sv.se

Dansa utan krav

 

                

 

Dansmix

Under lekfulla former provar vi olika dansstilar såsom Streetdance, Jazzdans, Balett och Modernt. Barnen får träna motorik, rytmik och eget skapande. Allt med dansglädjen i fokus!

Dansmix 6 år (Rosenlund)

Dansmix 6-7 år (Rosenlund)

Dansmix 6-7 år (Ljungarum)

Dansmix 7-8 år (Rosenlund)

Dansmix 7-8 år (Habo)

Dansmix 7-9 år (Rosenlund)

Dansmix Åk 1-3 (Gränna)

Dansmix Åk 4-6 (Gränna)

Floorwork

Swing, contract, release, frasera...
Floorwork är en dansträning för alla! Stilen har hämtat sin inspiration från den moderna dansens teknik och känsla. Den ger oss en väg in i sköna rörelseupplevelser och samtidigt effektiv träning av rörlighet, styrka och hållning. Vi använder golvet som bas för våra övningar liggandes och sittandes, stående och svepandes, Typiskt för den här stilen, är contract/release, att du blir dragen inåt ditt center ihop med din utandning, spiralrörelser genom överkropp, och gravitation mot golvet.

Floorwork ungdom/vuxen. 
Alla nivåer (Rosenlund)

                      

 

Jazzdans

Jazzdansen har sitt ursprung främst från den afrikanska dansen, men har inslag från många olika danser och världsdelar. Jazzdansen ligger ofta till grund i koreografier i musikaler, musikvideor och scenshower. Dansen är dynamisk och bygger på koordination, smidighet och rytm. Dansformen utvecklas ständigt och alla ledarna har sin egen stil såsom traditionell, show, funk och lyrisk jazz.

Lyrisk jazz 11-14 år (Rosenlund)

Lyrisk jazz ungdom/vuxen. Fortsättning (Rosenlund)

Jazzdans ungdom/vuxen. 
Fortsättning-medel (Rosenlund) 

Jazzdans för vuxna
Nybörjare (Rosenlund)

Jazz 60 år+ (Rosenlund)

Linedance

Social dans utan partner! Man dansar, precis som det låter, på rad till olika sorters musik och med många upprepningar av stegkombinationerna. Du tränar din kondition, koordination och balans och har roligt samtidigt.

Linedance vuxen. 
Nybörjare (Rosenlund)

Linedance vuxen. 
Fortsättning (Rosenlund)

Linedance på kvällstid. (Rosenlund)

Linedance
Nybörjare (Mullsjö)

Linedance
Fortsättning Steg 1 (Mullsjö)

Linedance
Fortsättning Steg 2 (Mullsjö)

Linedance
Fortsättning Steg 3-4 (Mullsjö)

 

Showdans

Showdans är en fartfylld dansstil som har sin grund i Jazzdansen. Showdans är en scenisk dans med fokus på uttryck och känsla. Precis som Jazzdans innehåller showdans mycket dynamik och smidighet.  Här får du dansa till olika sorters musik och uttrycka dig på många sätt genom dansen.

Showdans 8-10 år (Ljungarum)

 

             

Showgrupper

studio11:s showgrupp ungdom/vuxen (Rosenlund)

studio11:s showgrupp 10-14 år (Rosenlund)

 

      

 

Stepp

Stepp är grunden till mycket av den dans som finns idag. Det var det första uttrycksmedlet i den Afro-Amerikanska kulturen som Jazz, Swing och Hiphop härstammar ifrån. Man använder skor med järn på klacken och under tårna som framkallar olika rytmer. Lektionerna innehåller rytm- och teknikövningar och olika danskombinationer. Man skapar musik och rytmer med fötterna och kan vara inom vilken genrer som helst.

Just nu har vi inga planerade kurser i Stepp

Streetdance

Streetdance utvecklades i USA och är en genre som ständigt utvecklas och växer. Streetdance är samlingsnamnet för flera olika dansstilar som har sitt ursprung från "gatan" t.ex. House, Hiphop, Locking och Breaking. Alla ledarna använder sina egna influenser och uttryck. Det är en intensiv, rytmisk och konditionskrävande dansform.

Streetdance 8-10 år (Rosenlund)

Hiphop 11-13 år (Rosenlund)

 

 

Streetjazz

Streetdance med influenser från jazzdansen. Tekniken från jazzen mixas med tyngden från Streeten. Denna dansstil används i många musikvideos och scenshower.

Streetjazz 9-12 år (Habo)

Streetjazz 14 år och uppåt (Rosenlund)

 

              

Teater

Teater på ett lekfullt sätt med improvisationer, teaterövningar och teaterlekar.

Just nu har vi inga planerade kurser i Teater

   

Workshops och läger

Just nu har vi inga planerade Workshops och läger

Övriga danser

Babymoves! Prestigelös dans för föräldralediga

   

studio11