Dansstilar och kurser

Klicka på en kurs för att se alla kurser vi erbjuder inom den valda dansstilen

 

Nivåer:

• Nybörjare – Inga förkunskaper krävs
• Fortsättning – Dansat 1-3 terminer
• Medel – Dansat minst 4 terminer


 

Afrikansk dans

Här kan du släppa loss och hänge dig i musiken. Rörelserna är stora, tunga, enkla och naturliga. Känn svetten lacka och släpp loss din energi.

 

Babymoves

Energigivande dans för föräldralediga mammor och pappor! Bebisar kan vara med i bärsele eller filt på golvet. Vi provar olika sorters dans såsom Jazz, Balett och Modernt. Lugnt tempo med lagom volym. Välkommen att träffa andra föräldralediga och få rörelse på köpet! Vi anpassar nivån efter gruppens önskningar och dagsformen på barnen!

 

Balett

Den klassiska baletten är en bra grund till andra typer av scenisk dans. Här lär du dig den klassiska balettens grunder: koordination, styrka, spänst och balans. Vi tränar vid stången, diagonalövningar och gör danskombinationer. 

 

Barndans

På barndanslektionerna är det dansglädje, lekfullhet och fantasi som vi fokuserar på. Vi tränar även kroppsmedvetenhet, rumsuppfattning och koordination. Undervisningen sker till olika musikstilar och ger inblick i ett flertal dansstilar - allt från hiphop till balett. Dansstegen anpassas efter barnets motoriska förmåga

 

Breakdance

Breakdance är en akrobatisk dansform som växte fram på 70-talet i USA och har sitt ursprung från hiphop kulturen. Här får du lära dig grunderna som är moves, freezez och footwork. 

 

Cheerdance

Cheerdance är en blandning mellan cheerleading och dans. Vi provar bla. på hopp och olika bygg. Cheerdance handlar om att ha roligt tillsammans och visa det! Du tränar upp din vighet och rörelseförmåga.

Just nu har vi inga danskurser i cheerdance.       

 

Dansa mera!

Dans för pigga seniorer! 
Här får man testa på Jazzdans, Modern dans och Afrikans dans. 

 

Dansa utan krav

Kravlös dans för tjejer 13-19 år med stressrelaterad problematik såsom ångest, oro, dålig sömn, nedstämdhet, huvudvärk, magont osv. 

Kontakta ditt lokala SV-kontor om du är intresserad av att delta i denna kurs.

 

Dansmix

Under lekfulla former provar vi olika dansstilar såsom Streetdance, Jazzdans, Balett och Modernt. Barnen får träna motorik, rytmik och eget skapande. Allt med dansglädjen i fokus!

 

Danspuls

Ett pulshöjande danspass med många upprepningar. Vi dansar med inspiration från olika dansstilar, t ex latin, jazz,  reggaeton. Dansglädje, kondition och koordination i ett paket!


Discodans

Beskrivning kommer inom kort


Jazzdans

Jazzdansen har sitt ursprung främst från den afrikanska dansen, men har inslag från många olika danser och världsdelar. Jazzdansen ligger ofta till grund i koreografier i musikaler, musikvideor och scenshower. Dansen är dynamisk och bygger på koordination, smidighet och rytm. Dansformen utvecklas ständigt och alla ledarna har sin egen stil såsom traditionell, show, funk och lyrisk jazz.

 

Knattedans

Kom och dansa tillsammans med ditt barn! I denna kurs deltar barn och förälder tillsammans under hela lektionen. Du kan även ta med dig ett småsyskon. Vi utforskar kroppens rörelsemöjligheter och uttrycksätt, allt utifrån leken, fantasin och dansglädjen. Vi dansar, gör rörelseramsor och jobbar med eget skapande. Vi hoppar, rullar, galopperar, balanserar, springer mm.

 

Linedance

Social dans utan partner! Man dansar, precis som det låter, på rad till olika sorters musik och med många upprepningar av stegkombinationerna. Du tränar din kondition, koordination och balans och har roligt samtidigt.

 

Modern/nutida dans

Modern dans, nutida dans och fridans är närbesläktade dansstilar. I England och USA kallas det för Contemporary, vilket betyder "nutida". Dansen är ofta experimentell, den främjar kreativiteten och uttrycksförmågan samtidigt som den bygger upp styrka. Den moderna dansen utforskar rum, tid, kraft och flöde och arbetar för att utveckla olika rörelsekvaliteter.

Showjazz

Showdans är en fartfylld dansstil som har sin grund i Jazzdansen. Showdans är en scenisk dans med fokus på uttryck och känsla. Precis som Jazzdans innehåller showdans mycket dynamik och smidighet.  Här får du dansa till olika sorters musik och uttrycka dig på många sätt genom dansen. 

 

Showgrupper

Showgrupperna är för dig med tidigare danserfarenhet. Gruppen jobbar mycket med performing där skapande och uttryck ligger i fokus. Vi blandar dansstilar men Jazz, Street och Modernt ligger som grund

 

Streetdance

Streetdance utvecklades i USA och är en genre som ständigt utvecklas och växer. Streetdance är samlingsnamnet för flera olika dansstilar som har sitt ursprung från "gatan" t.ex. House, Hiphop, Locking och Breaking. Alla ledarna använder sina egna influenser och uttryck. Det är en intensiv, rytmisk och konditionskrävande dansform. 

 

Streetjazz

Streetdance med influenser från jazzdansen. Tekniken från jazzen mixas med tyngden från Streeten. Denna dansstil används i många musikvideos och scenshower. 

 

 

Hittar du inte dansstilen du söker? Klicka här för att se samtliga dansstilar i länet!