Dansstilar - Tranås

Nivåer:

• Nybörjare – Inga förkunskaper krävs • Fortsättning – Dansat 1-3 terminer • Medel – Dansat minst 4 terminer


Balett

Den klassiska baletten är en bra grund till andra typer av scenisk dans. Här lär du dig den klassiska balettens grunder: koordination, styrka, spänst och balans. Vi tränar vid stången, diagonalövningar och gör danskombinationer.

Minibalett 3 år med föräldrar

Minibalett 3 år utan föräldrar

Minibalett 4-5 år

Minibalett 6-7 år 

Balett 8-10 år

Balett 11-14 år

Balett med tåspets nybörjare ungdom/vuxen

Balett 30+ nybörjare


 

Dansa mera!

Ett glädjefullt pass utan några hopp. Du får testa på olika sorters dans t.ex. Jazzdans, Modern dans och Afrikans dans. Vi dansar till varierande musikstilar från olika decennier. Passet innehåller även styrka och stretch.

Dansa mera - dans för pigga seniorer!


Mi fiesta!

Pulshöjande danspass där dansglädjen står i fokus, inspirerad av latinsk musik och latinska rytmer. Ledaren sätter sin egen prägel på passet.

Den här terminen finns inte Mi fiesta! på studio11 i Tranås


Streetjazz

Streetjazz är Streetdance med influenser från Jazzdansen. Tekniken från Jazzen mixas med  tyngden från Streeten. Denna dansstil används i många musikvideos och scenshower.

Streetjazz 7-9 år


 

Step

Stepp är grunden till mycket av den dans som finns idag. Det var det första uttrycksmedlet i den Afro-Amerikanska kulturen som Jazz, Swing och Hiphop härstammar ifrån. Man använder skor med järn på klacken och under tårna som framkallar olika rytmer. Lektionerna innehåller rytm- och teknikövningar och olika danskombinationer. Man skapar musik och rytmer med fötterna och kan vara inom vilken genré som helst.

Den här terminen har vi inte step på studio11 i Tranås


 

 

 

 

Hittar du inte dansstilen du söker? Klicka här för att se samtliga dansstilar i länet!