Dansstilar - Tranås

Nivåer:

• Nybörjare – Inga förkunskaper krävs
• Fortsättning – Dansat 1-3 terminer
• Medel – Dansat minst 4 terminer


 

 

 

Balett

Den klassiska baletten är en bra grund till andra typer av scenisk dans. Här lär du dig den klassiska balettens grunder: koordination, styrka, spänst och balans. Vi tränar vid stången, diagonalövningar och gör danskombinationer.

Minibalett 3 år med föräldrar
Minibalett 4-5 år
Minibalett 6-8 år 

Balett 30+ nybörjare

 

 

 

 

 

 

 

Dansa mera!

Här får man testa på Jazzdans, Modern dans och Afrikans dans. 
Dansa mera - dans för pigga seniorer (Tranås)

Dansmix

Under lekfulla former provar vi olika dansstilar såsom Streetdance, Jazzdans, Balett och Modernt. Barnen får träna motorik, rytmik och eget skapande. Allt med dansglädjen i fokus!

 

Knattedans

Kom och dansa tillsammans med ditt barn! I denna kurs deltar barn och förälder tillsammans under hela lektionen. Du kan även ta med dig ett småsyskon. Vi utforskar kroppens rörelsemöjligheter och uttrycksätt, allt utifrån leken, fantasin och dansglädjen. Vi dansar, gör rörelseramsor och jobbar med eget skapande. Vi hoppar, rullar, galopperar, balanserar, springer mm

Just nu erbjuder vi inte knattedans pga för få deltagare. Men meddela oss gärna ditt intresse!

Knattedans 2-4år (med föräldrar) (Tranås)

Modern dans

Modern dans, nutida dans och fridans är närbesläktade dansstilar. I England och USA kallas det för Contemporary, vilket betyder "nutida". Dansen är ofta experimentell, den främjar kreativiteten och uttrycksförmågan samtidigt som den bygger upp styrka. Den moderna dansen utforskar rum, tid, kraft och flöde och arbetar för att utveckla olika rörelsekvaliteter. Denna kurs ges på Engelska.

 

Musikaldans

För digr som vill testa på både dans i musikalens tecken! Barnen får på ett lekfullt sätt dansa i sann musikalanda, göra samarbetsövningar och testa på olika scenuttryck/känslor. Vi avslutar kursen med ett uppträde för nära och kära!

 

Showgrupper

Showgrupp 10-14 år (Tranås)

 

 

Step

Stepp är grunden till mycket av den dans som finns idag. Det var det första uttrycksmedlet i den Afro-Amerikanska kulturen som Jazz, Swing och Hiphop härstammar ifrån. Man använder skor med järn på klacken och under tårna som framkallar olika rytmer. Lektionerna innehåller rytm- och teknikövningar och olika danskombinationer. Man skapar musik och rytmer med fötterna och kan vara inom vilken genré som helst.

Step nybörjare/vuxen

 

 

 

Streetjazz

Streetdance med influenser från jazzdansen. Tekniken från jazzen mixas med tyngden från Streeten. Denna dansstil används i många musikvideos och scenshower. 

Streetjazz 8-9 år

 

Total Barre

Total Barre är en kombination av både pilates, dansens balett, styrketräning och yoga. Vi fokuserar på kroppskontroll, rörlighet, styrka och balans. Delar av klassen utförs vid våra balettstänger. Du behöver inte ha gått på balett/yoga tidigare. Alla övningar är på nybörjarnivå.