Dansstilar - Tranås

Nivåer:

• Nybörjare – Inga förkunskaper krävs
• Fortsättning – Dansat 1-2 terminer tidigare
• Medel – Dansat minst 3-4 terminer tidigare
• Avancerad – Dansat minst 5 terminer tidigar


Barndans

På barndanslektionerna är det dansglädje, lekfullhet och fantasi som vi fokuserar på. Vi tränar även kroppsmedvetenhet, rumsuppfattning och koordination. Undervisningen sker till olika musikstilar och ger inblick i ett flertal dansstilar - allt från hiphop till balett. Dansstegen anpassas efter barnets motoriska förmåga.

Barndans 4-5 år


Dansmix

Under lekfulla former provar vi olika dansstilar såsom Streetdance, Jazzdans, Balett och Modernt. Barnen får träna motorik, rytmik och eget skapande. Allt med dansglädjen i fokus!

Dansmix 6 år

Dansmix 7 år


Dansa mera! - Dans för pigga seniorer

Ett glädjefullt pass utan några hopp. Du får testa på olika sorters dans t.ex. Jazzdans, Modern dans och Afrikans dans. Vi dansar till varierande musikstilar från olika decennier. Passet innehåller även styrka och stretch.

Dansa mera! - Dans för pigga seniorer


Fortnite dans

Fortnite dans 8-10 år


Jazzdans

Jazzdansen har sitt ursprung främst från den Afrikanska dansen, men har inslag från många olika danser och världsdelar. Jazzdansen ligger ofta till grund i koreografier i musikaler, musikvideor och scenshower. Dansen är dynamisk och bygger på koordination, smidighet och rytm. Dansformen utvecklas ständigt och alla ledarna har sin egen stil såsom traditionell, show, funk och lyrisk jazz.

Jazzdans 13+ nybörjare-fortsättning

Jazzdans 30+ nybörjare


Knattedans

Kom och dansa tillsammans med ditt barn! I denna kurs deltar barn och förälder tillsammans under hela lektionen. Du kan även ta med dig ett småsyskon. Vi utforskar kroppens rörelsemöjligheter och uttrycksätt, allt utifrån leken, fantasin och dansglädjen. Vi dansar, gör rörelseramsor och jobbar med eget skapande. Vi hoppar, rullar, galopperar, balanserar, springer mm.

Knattedans 2-4 år med förälder


Stepp

Här använder man skor med järn på klacken och under tårna som framkallar olika rytmer. Lektionerna innehåller rytm- och teknikövningar och olika danskombinationer. Man skapar musik och rytmer med fötterna och kan vara inom vilken genre som helst.

Stepp 16+ nybörjare


Streetjazz

Streetjazz är Streetdance med influenser från Jazzdansen. Tekniken från Jazzen mixas med tyngden från Streeten. Denna dansstil används i många musikvideos och scenshower. 

Streetjazz 8-10 år

Streetjazz 11-13 år nybörjare


studio11's showgrupper

Showgrupperna är för dig med tidigare danserfarenhet. Gruppen jobbar mycket med performing där skapande och uttryck ligger i fokus. Vi blandar dansstilar men Jazz, Street och Modernt ligger som grund

studio11's showgrupp 10-14 år