Dansledare i Jönköping, Habo, Mullsjö och Gränna

 

Emma Green

Emma är utbildad danspedagog på Danshögskolan i Stockholm och har arbetat på bl.a. Kulturama och Lasse Kühlers dansskola i Stockholm. Hon har även jobbat som koreograf för musikalerna Annie och Peter Pan i Eksjö.

"Det bästa med att jobba som danspedagog är framförallt möjligheten att stärka elevers självkänsla. Att med hjälp av kroppen som uttrycksmedel och dansglädjen få eleverna att tro på sig själva!"

Emma jobbar som verksamhetsutvecklare på SV och är ansvarig för dansverksamheten i Jönköpingsområdet och Tranås. 


 

Malin Thörnberg

Malin har gått Per-Brahes dansgymnasium, ITM:s danslinje i Huskvarna samt dansinstruktörsutbildning för "Dansa utan krav". Hon har en lång erfarenhet av undervisning med båda barn och vuxna.

Malin jobbar som verksamhetsutvecklare på SV och undervisar   i Dansa utan krav och på Danslinjen på Prolympia.


 

Ali Ahmadiyan

Ali är 21 år och kommer från Afghanistan. Han har bott i Sverige sedan 2015. Förutom Breakdance har Ali breda kunskaper inom Parkour, Freerunning och Tricking.

Ali undervisar i Jönköping i Breakdance 9-12 & Breakdance 13+


 

Amanda Helgesson

Amanda är utbildad danspedagog, kommer ursprungligen från Eksjö. Hon är utbildad på Kulturamas danslinje, Lunnevads danslinje samt pedagoglinjen på Danshögskolan.

”Det bästa med att vara danslärare är att få lära känna en massa härliga människor och att jag får möjligheten att dela med mig av den glädje jag själv upplever av att dansa”

Amanda undervisar i Jönköping i Jazzdans 14+ fortsättning, Jazzdans ungdom/vuxen medel-avancerad & Jazzdans 40+


 


Amanda Lindberg

Amanda är en dansglad tjej som har dansat sig genom livet sedan hon var liten. Hon har dansat allt från Balett till Hiphop. Hon kommer ursprungligen från Nässjö där hon under många år tränade och tävlade i dansgruppen ”Invasion”.  

”Det roligaste med att undervisa är helt klart att föra över lyckan i dansen till eleverna samtidigt som vi tillsammans utvecklas. Vi kommer ha SÅ roligt ihop!”

Amanda undervisar i Jönköping i Dansa utan krav, Knattedans 2-4 år, Streetdance 8-9år, streetjazz 12-15 år, studio11:s yngre samt äldre showgrupper.


Amanda Miklja

 

Amanda har jobbat haft klasser på SV i många år tidgare och har även jobbat som danslärare på andra ställen i Jönköping. Hon är nyligen hemkommen från ett dans-år på Karlstads Universitet och har grunder i både jazz, street, modern/nutida och balett.

"Mitt första dansjobb var på SV 2013.  Jag har länge drömt om att bli danslärare och efter varje lektion tänker jag ”är detta på riktigt eller drömmer jag? Kan man ha såhär kul på ett jobb?”. Att vara danslärare är det bästa som finns!
På mina klasser dansar vi allt från klassiskt enligt dansstilen till att improvisera och att experimentera. Jag jobbar även ganska mycket med teknik och dansen i förhållandet till musiken. Med andra ord: vi gör allt möjligt som har med dans att göra! Man får gärna komma med olika tips, önskningar och idéer på mina lektioner. Jag vill att mina lektioner ska vara höjdpunkten på veckan och att du ska längta lika mycket som jag till nästa."

Amanda undervisar i Jönköping i modern/nutida dans 13+ , balett 9-11år och balett 12-15år.


 

Carolyn Griffiths

Carolyn undervisar i Jönköping i Linedance nybörjare och Linedance fortsättning.


 

Clara Agnehus

Clara undervisar i Jönköping i Barndans 4 år, Barndans 5 år, Dansmix 7 år, Showjazz 8-9år


Elina Vingren

Elina är 16 år och går första året på danslinjen på Per Brahe-gymnasiet. Hon har trots sin unga ålder lång danserfarenhet.

”Jag tycker verkligen om att få jobba med barn och älskar att komma på kreativa nya former för att lära och leda dans! Jag tycker det är  viktigt med trivseln i mina dansgrupper, att inget barn ska känna sig obekvämt  när den kliver in i danssalen. Jag brinner för att uttrycka mig rytmiskt med kroppen.”

Elina undervisar i Jönköping i Barndans 4 år, Barndans 5 år, Dansmix 7 år, Showjazz 8-9år, Showjazz 8-10 år och Lyrisk jazz 12-15 år.


Emelie Johansson
Emelie har dansat sen hon var liten och testat på de flesta stilarna. Disco-dans har hon mest erfarenhet ifrån där hon både tävlat i grupp och singel. Hon har stor erfarenhet av att jobba med barn då hon arbetar som förskolelärare samt tidigare haft barndansgrupper på friskvårdsanläggningar.

Hon gillar själv att uppträda och är en av deltagna i studio11:s egna showgrupp Nevelle som bland annat dansat på Spring Inspiration.

"Att dansa är min stora passion i livet och jag vill att alla som tar mina klasser ska få möjligheten att känna samma glädje som jag gör! Jag vill att alla ska gå ut från salen och känna stolthet, det ska vara roligt att dansa!"   
Emelie undervisar i Jönköping i Discodans 8-10 år, Discodans 10-13år, FUB:s Showgrupp & Dansmix 6 år.

 


 Holly Deasismont

Holly går tredje året på Estet dans på Per Brahegymnasiet i Jönköping. Dansen har funnits i hennes liv sedan hon var liten och är verkligen något hon brinner för.

Holly undervisar i Jönköping i Streetjazz 11-14 år och Dansmix 6-7år samt i Habo i Dansmix 6-7 år, Streetjazz 11-14 år & Streetjazz 8-10 år


 

Linn Thörnberg

Linn är 16 år och går första året på gymnasiet. Hon började som treåring  att ta sina första danslektioner och har sedan dess älskat dans. Hon har provat på flera olika dansstilar men dansar mest modernt, balett och jazz. ”Att få se barn dansa, skratta och lära sig är något av det bästa som finns. Jag är så glad över att få vara med och se barn växa, både när det gäller dans men också i deras självförtroende.

Linn undervisar i Jönköping i Barndans 4 år, Barndans 5 år, Dansmix 7 år & Showjazz 8-9år  

Lottie Härnborg

Lottie undervisar i Mullsjö i Linedance steg 1 fortsättning, Linedance steg 3-4


 

EmmaBritta Cannerstad

Emma-Britta Cannerstad är 27 år och bor i Mullsjö. Hon har nu flyttat hem efter 8 år i Karlstad där hon har utbildat sig och arbetat som förskollärare och danslärare. 

”Under mina år i Värmland har jag undervisat barn, ungdomar och vuxna i stilar som dansmix, jazz, koreografi/teknik, jazzfunk, kidsfunk, streetjazz och undervisat lärarklasser i salsa. Under de senaste åren arbetade jag även i ett projekt som hette "Alla kan dansa" och "Dans för alla" där barn och ungdomar med olika funktionsvariationer fick mötas med dansen som utgångspunkt. 2014 startade jag, tillsammans med mina elever, "Dance of hope" som är ett projekt till förmån för barncancerfonden. När jag var 17 år började jag dansa och dansen tog sin början i de latinoamerikanska stilarna, salsa ladystyle, salsapardans, samba och cha-cha. Jag har sedan dess dansat och utövat stilar som hiphop, jazzdans, modernt och balett, varit med i 2 nyårsrevyer både i Jönköping och Karlstad, medverkat i musikaler och dansat i lärarcompaniet Clude Dance Company. 

"På mina lektioner tränar vi teknik, styrka, och olika fartfyllda kombinationer som senare utvecklas och används i spännande koreografier till en varierad musik. Min inspiration hämtar jag utifrån olika stilar men med utgångspunkt i jazzens grunder. Framför allt vill jag att mina lektioner skall bygga på glädje då eleverna får öva sig i att vara sina egna konstnärer och uttrycka sig genom dansen på olika sätt, rörelseglädjen och gemenskapen är den viktigaste!" 

EmmaBritta undervisar i Mullsjö i Showjazz 30+Streetjazz 11-15 år & Streetjazz 8-10 år


 


Milda Lindekrantz

Milda studerar teater på gymnasiet och har medverkat i ett antal musikaler, teaterproduktioner och filminspelning. På fritiden tävlar Milda i cheerleading och har många års erfarenhet. Hon håller även på med musik och sång.

Milda undervisar i Gränna i Dansmix 5-7år, Dansmix åk 1-3 & Dansmix åk 4-6


 

Tora Abrahamsson

Tora undervisar i Gränna i Dansmix 5-7år, Dansmix åk 1-3 & Dansmix åk 4-6