Möt våra dansledare

Emma Green

Emma är utbildad danspedagog på Danshögskolan i Stockholm och har arbetat på bl.a. Kulturama och Lasse Kühlers dansskola i Stockholm. Hon har även jobbat som koreograf för musikalerna Annie och Peter Pan i Eksjö.

"Det bästa med att jobba som danspedagog är framförallt möjligheten att stärka elevers självkänsla. Att med hjälp av kroppen som uttrycksmedel och dansglädjen få eleverna att tro på sig själva!"

Emma jobbar som verksamhetsutvecklare på SV och är ansvarig för dansverksamheten. Hon undervisar även på Danslinjen på Prolympia


 

Malin Thörnberg

Malin har gått Per-Brahes dansgymnasium, ITM:s danslinje i Huskvarna samt dansinstruktörsutbildning för "Dansa utan krav". Hon har en lång erfarenhet av undervisning med båda barn och vuxna.

Malin jobbar som verksamhetsutvecklare på SV och undervisar denna terminen i Dansa utan krav och på Danslinjen på Prolympia.


 

Alice Svensson

Alice studerar på Per Brahegymnasiet och har dansat sedan hon var liten. Hon har provat på flera olika dansstilar men dansar mest Modernt, Jazz och Street. Alice har lång erfarenhet av att leda barngrupper då hon inom kyrkan har varit engagerad som ledare i barnverksamheten sedan flera år tillbaka.

"Dansen är något jag älskar, som ger mig väldigt mycket glädje, frihet och den får mig att må bra. Jag vill föra min dansglädje vidare och jag vill att barn redan tidigt ska få uppleva friheten i att röra på sin kropp till musik."

Alice undervisar denna terminen i Barndans 4 år, Barndans 5 år och Dansmix 6 år samt Dansmix 7-8 år.


 

Amanda Helgesson

Amanda är utbildad danspedagog, hon är 26 år och kommer ursprungligen från Eksjö. Hon är utbildad på Kulturamas danslinje, Lunnevads danslinje samt pedagoglinjen på Danshögskolan.

”Det bästa med att vara danslärare är att få lära känna en massa härliga människor och att jag får möjligheten att dela med mig av den glädje jag själv upplever av att dansa”

Amanda undervisar denna terminen i Streetjazz 14 år+, Jazzdans för vuxna nybörjare-fortsättning samt Jazzdans ungdom/vuxen medel-avancerad.


 

Amanda Lindberg

Amanda är en dansglad tjej som har dansat sig genom livet sedan hon var liten. Hon har dansat allt från Balett till Hiphop. Hon kommer ursprungligen från Nässjö där hon under många år tränade och tävlade i dansgruppen ”Invasion”.  

”Det roligaste med att undervisa är helt klart att föra över lyckan i dansen till eleverna samtidigt som vi tillsammans utvecklas. Vi kommer ha SÅ roligt ihop!”

Amanda undervisar denna termin i Babymoves!, Dansa mera!, Dansa utan krav, Dansmix 6-7 år, Knattedans 2-4 år, Streetdance 8-10 år, Streetdance 30+, Streetjazz 11-13 år, studio11:s showgrupp, studio11:s och showgrupp 10-14 år. 


 

Carolyn Griffiths

Carolyn undervisar i Linedance nybörjare och Linedance fortsättning.


 

Elin Andersson

Elin har gått Estetprogrammet dans på gymnasiet samt en termin på Danshögskolan med modern dans och balett som huvudämnen.  Hon har lång erfarenhet av dansundervisning och då framförallt i modernt , balett och afrikansk dans. Den afrikanska dansen har hon fördjupat sig i då hon varit i Guinea och dansat.

Elin undervisar i Afrikansk dans, Balett 9-11 år och Balett 12-15 år.


 

Elina Vingren

Elina är 16 år och går första året på danslinjen på Per Brahe-gymnasiet. Hon har trots sin unga ålder lång danserfarenhet.

”Jag tycker verkligen om att få jobba med barn och älskar att komma på kreativa nya former för att lära och leda dans! Jag tycker det är  viktigt med trivseln i mina dansgrupper, att inget barn ska känna sig obekvämt  när den kliver in i danssalen. Jag brinner för att uttrycka mig rytmiskt med kroppen.”

Elina undervisar denna termin i Barndans 4 år, Barndans 5 år och Dansmix 6 år, Dansmix 7-8 år, Dansmix 7-9 år och Lyrisk jazz 11-14 år


 

EmmaBritta Cannerstad

Emma-Britta Cannerstad är 27 år och bor i Mullsjö. Hon har nu flyttat hem efter 8 år i Karlstad där hon har utbildat sig och arbetat som förskollärare och danslärare. 

”Under mina år i Värmland har jag undervisat barn, ungdomar och vuxna i stilar som dansmix, jazz, koreografi/teknik, jazzfunk, kidsfunk, streetjazz och undervisat lärarklasser i salsa. Under de senaste åren arbetade jag även i ett projekt som hette "Alla kan dansa" och "Dans för alla" där barn och ungdomar med olika funktionsvariationer fick mötas med dansen som utgångspunkt. 2014 startade jag, tillsammans med mina elever, "Dance of hope" som är ett projekt till förmån för barncancerfonden. När jag var 17 år började jag dansa och dansen tog sin början i de latinoamerikanska stilarna, salsa ladystyle, salsapardans, samba och cha-cha. Jag har sedan dess dansat och utövat stilar som hiphop, jazzdans, modernt och balett, varit med i 2 nyårsrevyer både i Jönköping och Karlstad, medverkat i musikaler och dansat i lärarcompaniet Clude Dance Company. 

"På mina lektioner tränar vi teknik, styrka, och olika fartfyllda kombinationer som senare utvecklas och används i spännande koreografier till en varierad musik. Min inspiration hämtar jag utifrån olika stilar men med utgångspunkt i jazzens grunder. Framför allt vill jag att mina lektioner skall bygga på glädje då eleverna får öva sig i att vara sina egna konstnärer och uttrycka sig genom dansen på olika sätt, rörelseglädjen och gemenskapen är den viktigaste!" 

EmmaBritta undervisar i Mullsjö och är ansvarig för Dansmix 7-9 år, Showjazz 30+ och Streetjazz 10-14 år


 

Holly Deasismont

Holly går tredje året på Estet dans på Per Brahegymnasiet i Jönköping. Dansen har funnits i hennes liv sedan hon var liten och är verkligen något hon brinner för.

Holly undervisar i Ljungarum där hon har Showdans 8-10 år samt Streetjazz 11-13 år.


 

Kristina Svensson
 

Linn Thörnberg

Linn är 16 år och går första året på gymnasiet. Hon började som treåring  att ta sina första danslektioner och har sedan dess älskat dans. Hon har provat på flera olika dansstilar men dansar mest modernt, balett och jazz. ”Att få se barn dansa, skratta och lära sig är något av det bästa som finns. Jag är så glad över att få vara med och se barn växa, både när det gäller dans men också i deras självförtroende.

Linn undervisar i Barndans 4 år, Barndans 5 år, Dansmix 6 år, och Dansmix 7-8 år 


 

Lottie Härnborg

Lottie har många års erfarenhet som ledare inom Linedance och är en uppskattad ledare sedan flera år på Studieförbundet Vuxenskolan.

Lottie undervisar flera grupper i Linedance i Mullsjö.


 

Milda Lindekrantz

Milda studerar teater på gymnasiet och har medverkat i ett antal musikaler, teaterproduktioner och filminspelning. På fritiden tävlar Milda i Cheerleading och har många års erfarenhet. Hon håller även på med musik och sång samt sjunger i ett band.

Milda undervisar denna terminen i Cheerdance 7-9 år, Cheerdance 10-11 år samt i Cheerdance 12-13 år.


 

 

studio11