Dansledare

Möt våra ledare i Eksjö, Nässjö, Aneby, Vetlanda och Sävsjö

Helen Sandström

Helen är utbildad danspedagog med examen från Danshögskolan, Stockholm. Hon har mer än 25 års erfarenhet av att arbeta med dans i olika former, allt från undervisning och koreografiska uppdrag till scenframträdanden i olika produktioner. Helen leder dansgrupper för varierande åldrar i t ex Jazzdans, Streetdance, och Afropuls.
"Att dansa i grupp och uttrycka sig genom rörelse är ett fantastiskt sätt att utveckla sina kreativa sidor, få en ökad självkännedom och ha kul tillsammans med andra!"

Ebba Siöland

Ebba Siöland är utbildad i dans och musikal vid Institute of the Arts i Barcelona och Balettakademin i Stockholm. Förutom att vara danslärare i balett, jazz, modernt och street har hon varit danscoach och koreograf till konståkare, koreograferat Sveamateas uppsättning av Grease och ett flertal dansnummer för olika föreställningar. Hon har också jobbat som dansare och showartist utomlands.
"Genom dansen kan du visa precis vad du känner, utan att använda ett enda ord"

Matilda Dotzek

Matilda Dotzek har tidigare jobbat som danslärare i sju år och har även vartit utbildad Zumba instruktör (fitness-instruktör) lika länge. Hon har tidigare varit aktiv inom Vetlandarevyn som dansare och koreograf. Hon har utöver Vetlandarevyn jobbat med MOJ entertain och Nathalie Lindberg under Vetlandafesten 2017 och 2018. Hon har även spelat Sharpay i teatertolvans uppsättning av High School Musical (2016).

Elna Anckarman 

Elna har varit dansledare hos SV sen 2014 leder just nu Dans ungdom, i Mariannelund. Hon har dansat hos SV i många år, och är och har varit aktiv i flera kompisgrupper, bl a Nice och Underground. 

Linnea Kronstrand 

Linnea har varit dansledare hos SV sen 2014, Leder just nu barndans 5-7 år, i Mariannelund, och Dans, ungdom tillsammans med Elna. Hon har dansat hos SV i många år, och är och har varit aktiv i flera kompisgrupper, bla Nice och Underground.

Wilma Purmonen

Wilma har varit dansledare hos SV sen 2017, leder just nu Barndans 5-7 år tillsammans med Linnea i Mariannelund. Hon har dansat hos SV i många år, och är och har varit aktiv i flera kompisgrupper, bla Nice och Underground.

Tilda Paulsson, Nicolina Ugarph och Tidra Kronblad

Dessa tre tjejer leder tillsammans Barndans 5-7 år, Dans åk 1-3 samt Dasn åk 4-6. De har själva dansat hos SV i många år och är och har varit aktiv i flera kompisgrupper, bla No Face. De var även med i flera dansnummer på dansuppsättningen ”Dansresan”.

Maja Westerström

Maja leder tillsammans med Moa Dans i Ingatorp. Hon har själv dansat hos SV i många år. 

Moa Svensson 

Moa leder tillsammans med Maja Dans i Ingatorp. Hon har själv dansat hos SV i många år.

Jeanette Buder 

Jeanette leder Mi Fiesta på flera orter och har gjort i många år. Hon är en uppskattad ledare med många deltagare och de brukar alltid gå svettiga och glada från hennes pass. Hon kör även STRONG by Zumba©.

Maja Krafft

Barndans 4-6 år. Maja går naturvetenskaps programmet i Vetlanda och har ett stort intresse för dans och har dansat i ca 6 år och bla dansat för Matilda Dotzek när hon var ledare på medborgarskolan. Hon är ansvarsfull och social och mycket omtyckt.

 

 

Fler presentationer av våra ledare kommer inom kort.