SV Gränna


 

I höst presenterar vi mycket ny verksamhet i Gränna: nya kurser och spännande föreläsningar! Vi gör en storsatsning på musik- och ungdomsverksamhet, och tar in en ny verksamhetsutvecklare, Erik Moreau, som ska jobba med dessa områden från augusti månad.

Kursprogram höst 2017

Höstens kursprogramar för Jönköping, Gränna, Habo och Mullsjö är äntligen här.

Du kan ladda ned kursprogrammet som PDF här.

Här kan du se hela vårt utbud av kurser och föreläsningar med mera i Gränna. Du kan också använda vår sökfunktion om du letar efter ett ämne eller en specifik kurs.

Välkomna!

   

Spelar du i band?

 

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolans musiksatsning i Gränna!
Vi hjälper band och musikgrupper med allt från replokaler till gig, tips, marknadsföring och kontakter! Alla musikstilar är välkomna och det spelar ingen roll om du är nybörjare eller en rutinerad musiker.

För att samarbeta med oss startar man en studiecirkel hos Studieförbundet Vuxenskolan. Att starta studiecirkel kostar ingenting.

För mer information: erik.moreau@sv.se 

Föreläsningar:

100 år av glömska - att synliggöra kvinnor i historien

Vad händer i en värld där kvinnor inte syns? Vad händer när ungdomar läser att det bara är män som gjort betydelsefulla insatser? Vilka förebilder skapar vi i en värld där makt och krig är överrepresenterat och där de sociala insatserna, som kvinnor oftast varit ansvariga för, inte nämns?

Tisdag 5/9 18.00 
Mer information och anmälan

Perspektiv på kvinnohistoria

Hur skriver vi kvinnors historia? Vilka kvinnor ska lyftas fram? Det är nog de första frågorna som kommer upp för den som vill göra något för att bredda historieskrivningen. 

Tisdag 12/9 18.00
Mer information och anmälan 

Att skriva kvinnors historia – 20 kvinnor från Gränna

Mari Lundberg intendent från Grenna Museum berättar om 20 kvinnors liv och verk i Gränna samt ger exempel på hur man letar information om dåtidens kvinnor. 

Tisdag 19/9 18.00
Mer information och anmälan

Var med och skriv in kvinnor i historien!

Utifrån föreläsningarna ovan med kvinnligt fokus har vi tänkt starta en skrivargrupp här i Gränna. Första tillfället kommer vi att vara på Grenna Museum och Gränna bibliotek för att hitta material, och där får vi hjälp med att söka i de olika arkiven, efter kvinnor som vi vill lyfta fram ur historien och skriva om.

Tisdag 26/9 17.00-19.00
Mer information och anmälan

Vill du bli en av oss?

Brinner du för något speciellt ämne som du gärna vill förmedla till andra? Tycker du om människor, möten och att utvecklas? Då är du kanske vår nya cirkelledare. Hör av dig till oss, så berättar vi mer! Ring Anna Lindekrantz på 036-290 64 30 

 

SV Gränna