Kvarters-quiz Sävsjö

Välkommen till hemsidan för vårt Kvarters-quiz i Sävsjö! 

I dessa annorlunda tider ville vi på Studieförbundet Vuxenskolan göra något för Sävsjöborna och kom på idén om en tipspromenad i Sävsjö centrum. Tipspromenaden fick namnet Kvarters-quiz och första omgången startade 23 april. 

I tolv skyltfönster i Sävsjö hittar man en quizfråga. Dessa frågor finns uppe några veckor åt gången och varje omgång avslutas med en kulturstund. Denna kulturstund är olika varje gång och sker på olika sätt, allt beroende på temat för frågorna och vilken typ av kulturstund vi bjuder på.

Första omgången avslutades med ett livesänt musikquiz tillsammans med SPF Seniorerna Sävsjö och andra kulturstunden blev en guidning i Sävsjö tillsammans med Sävsjö Hembygdsförening - digitalt! Denna guidning hittar ni längre ner på denna sida.

Den tredje kulturstunden skedde tillsammans med Femtinge teater och de bjöd oss på en unik show när de gick igen alla rätta svaren. Denna show fanns endast tillgänglig under en begränsad tid, men dragningen av vinnarna finns att se här längre ner bland våra filmer. 

Vår fjärde kulturstund var en stund i trädgårdstema. Johanna Mattsson har hjälpt oss att göra frågorna i omgång nummer 4 och gick igenom alla rätta svar med oss i kulturstunden. Dessutom bjöd Emma Westerlind och Madeleine Sjöstrand på fakta om sju sorters sommarblommor.
Filmen hittar du här nedan och där finns även en film när Hugo Westerlind hjälper oss att dra två vinnare.

Kulturstund nummer fem är en film "Ut i det blå" då du kan få åka med till tolv olika platser i Sävsjö kommun. Vi på Studieförbundet Vuxenskolan tar med er på en "på spåret-turné." Film med dragningen av vinnare finns här på sidan.

Det sjätte kvartersquizet har landskapet Skåne som tema. I filmen som släpps torsdagen den 13 augusti berättar Emma om sitt landskap och ger oss de rätta svaren. En kort film finns även här med dragningen av vinnarna.

Kvartersquiz nummer sju har temat "Mat och godsaker" och genom kulturstunden får ni följa med oss på ett studiebesök på Eksjöhovgårds Värdshus i Sävsjö. Vi får de rätta svaren på frågorna samtidigt som vi får se hur en fredagsmorgon i köket kan se ut. I slutet av kulturstunden sker dragningen av vinnarna i denna omgång och då har Madeleine ett alldeles extra gulligt sällskap! 

Häng på och få frisk luft, nytt ljus och ny glädje!

 

Här hittar du frågorna

Vi har valt att placera ut frågorna i de fina lokala butikerna här i Sävsjö. Leta efter frågan i affärens skyltfönster medan du njuter av skyltningen. Har butiken öppet och du har en stund över – gå gärna in en sväng i affären också.

I dessa tider är det extra viktigt att visa hur mycket vi tycker om våra lokala butiker – glöm inte handla på hemmaplan!

1.Tonys elbutik

2.People

3.Studieförbundet Vuxenskolan, Köpmangatan 4

4.Magasin 22

5.Sockerklaras

6.Family House

7.Sävsjö Zoo & Lek

8.Sävsjö Bibliotek

9.Lönns kläder

10.Studieförbundet Vuxenskolan, Storgatan 5

11.Asklunds Blommor

12.Melins konditori