Kvarters-quiz Sävsjö

Välkommen till hemsidan för vårt Kvarters-quiz i Sävsjö! 

I dessa annorlunda tider ville vi på Studieförbundet Vuxenskolan göra något för Sävsjöborna och kom på idén om en tipspromenad i Sävsjö centrum. Tipspromenaden fick namnet Kvarters-quiz och första omgången startade 23 april. 

I tolv skyltfönster i Sävsjö hittar man en quizfråga. Dessa frågor finns uppe två veckor åt gången och varje omgång avslutas med en kulturstund. Denna kulturstund är olika varje gång och sker på olika sätt, allt beroende på temat för frågorna och vilken typ av kulturstund vi bjuder på. Första omgången avslutades med ett livesänt musikquiz tillsammans med SPF Seniorerna Sävsjö och andra kulturstunden blev en guidning i Sävsjö tillsammans med Sävsjö Hembygdsförening - digitalt! Denna guidning hittar ni längre ner på denna sida.
Den trejde kulturstunden skedde tillsammans med Femtinge teater och de bjöd oss på en unik show när de gick igen alla rätta svaren. Denna show fanns endast tillgängig under en begränsad tid, men dragningen av vinnarna finns att se här längre ner bland våra filmer. 

Men, det finns en chans till att se den unika showen då vi bjuder in till filmvisning i våra lokaler på Storgatan 5 i Sävsjö torsdag 6 augusti klockan 11.00. Platserna är begränsade och du måste anmäla dig för att få en plats.

Vår fjärde kulturstund är en stund i trädgårdstema. Johanna Mattsson har hjälpt oss att göra frågorna i omgång nummer 4 och går igenom alla rätta svar med oss i kulturstunden. Dessutom bjuder Emma Westerlind och Madeleine Sjöstrand på fakta om sju sorters sommarblommor.
Filmen hittar du här nedan och där finns även en film när Hugo Westerlind hjälper oss att dra två vinnare.

Den senaste ut bland våra  kulturstunder är kulturstund nummer 5 - "Ut i det blå". Denna gång är det vi på Studieförbundet Vuxenskolan som tar er med på en "på spåret-turné". 

 

Här hittar du frågorna

Vi har valt att placera ut frågorna i de fina lokala butikerna här i Sävsjö. Leta efter frågan i affärens skyltfönster medan du njuter av skyltningen. Har butiken öppet och du har en stund över – gå gärna in en sväng i affären också.

I dessa tider är det extra viktigt att visa hur mycket vi tycker om våra lokala butiker – glöm inte handla på hemmaplan!

1.Tonys elbutik

2.People

3.Studieförbundet Vuxenskolan, Köpmangatan 4

4.Magasin 22

5.Sockerklaras

6.Family House

7.Sävsjö Zoo & Lek

8.Sävsjö Bibliotek

9.Lönns kläder

10.Studieförbundet Vuxenskolan, Storgatan 5

11.Asklunds Blommor

12.Melins konditori