Textil regnbågstävling

Under sommaren har Studieförbundet Vuxenskolan arrangerat en ”textil regnbågstävling” i samarbete med Hantverksgården i Vetlanda som en del av Regnbågsveckan i Vetlanda kommun vecka 37. 

Det har stickats, virkats, sytt och broderats för fullt i Vetlanda kommun under sommaren och många fina och färgglada bidrag har kommit in.

För att delta i tävlingen med textila huvudbonader har deltagarna varit tvungna att uppfylla kriteriet att de står bakom SVs värdegrund om alla människors lika värde och rättigheter.

Uppgiften har varit att skapa en huvudbonad med hjälp av textilt hantverk med regnbågens sex färger (röd, orange, gul, grön, blå, lila). Färgerna vit och svart har fått användas som bakgrund eller till detaljer.Vinnande bidrag

Efter att ett par hundra röster räknats stod slutligen den färgglada hatten som vinnare. Bidraget är skapat inom kanalens dagverksamhet som även har fått ta emot vinsten i form av presentkort med textilt tema. Det har varit ett kreativt och inspirerande skapande i våra lokaler och alla har tyckt att detta har varit ett roligt tema att skapa utifrån säger Inger Jönsson på Kanalens dagverksamhet. Vi är mycket stolta över att ett utav våra bidrag till slut stod som vinnare.

textil RegnbågstävlingUtställning

De textila huvudbonaderna ställdes ut på Infocenter och Hantverksgården under Regnbågsveckan. Det var fantastiskt roligt och bra i lördags i Apoteksparken och många var inne och såg våra utställningar och röstade på de olika huvudbonaderna säger Carina T Carlson på Hantverksgården. Efter att ett par hundra röster räknats stod slutligen den färgglada hatten som vinnare. Alla tävlande bidrag

Det har stickats, virkats, sytts och broderats för fullt i Vetlanda kommun under sommaren och många fina och färgglada bidrag har kommit in.

textil regnbågstävlingFrågor?

Frågor besvaras av SV via 0383-75 51 80 eller herman.swahn@sv.se