Tillbaka

Nätkoll

Har du koll på nätet? Föreläsning med Madeleine Wollnik Larsson, Attention

Visste du att unga med ADHD och Aspergers syndrom är oftare och längre på nätet än jämnåriga utan neuropsykiatriska funktionsnedsättningar? Var tredje ung i åldern 13-16 år med ADHD och Aspergers syndrom har blivit mobbad på nätet eller via mobilen, men varannan har också fått en vän via nätet som de fortfarande har kontakt med! Attentions projekt Nätkoll arbetar för att stärka ungdomar med neuropsykiatriska diagnoser så att de ska känna sig trygga på nätet. De ska känna till risker och möjligheter och kunna hitta egna strategier för hur de använder nätet på ett bra sätt. Här har vi samlat tips, fakta och information för dig som vill ha mer koll på nätet, oavsett om du är barn, ung, förälder eller lärare.

Var:
Studieförbundet Vuxenskolan, Huskvarnavägen 40

När:
Tisdagen den 13/3 13.00-15.00: Föreläsning ”Nätkoll” - Vilka möjligheter och risker finns det och hur stärker man unga för att de ska känna sig trygga på nätet?

Anmälan:
Klicka här för att komma till anmälan. Obs: sista anmälningdagen 27/2.

Kallelse:
Skickas ut en vecka innan.


 

Cirkelledarutbildning i studiematerialet Nätkoll

Nätet erbjuder mycket som är bra, lärorikt och roligt för barn och vuxna, men ibland blir det problem. Nätkolls utbildning om nätet och NPF vänder sig till föräldrar och andra vuxna som behöver kunskap och vill ha koll på nätet.

Det består av skrivet material i tre delar och ett antal filmer. Utbildningsmaterialet är enkelt och instruktivt. Madeleine Wollnik Larsson, som arbetat med projektet Nätkoll håller i utbildningen. Hon går igenom studiematerialet och ni får tips och råd för att hålla i en cirkel. Utbildningen är kostnadsfri och riktar sig till medlemmar i föreningar och anhöriggrupper som vill utbilda sig och hålla i studiecirklar.

Var:
Studieförbundet Vuxenskolan, Huskvarnavägen 40

När:
Tisdagen den 13/3 16.00-19.45: Cirkelledarutbildning i Attentions studiematerial Nätkoll.

Anmälan:
Kontakta Johanna Norman johanna.norman@sv.se 036-290 64 46. Sista anmälningdagen 27/2.

Kallelse:
Skickas ut en vecka innan.