Tillbaka

Information med anledning av pandemin (Covid-19)

(UPPDATERAD 2021-04-08)

Vi ställer inte in – vi ställer om!
Studieförbundet Vuxenskolan följer noggrant utvecklingen kring Covid-19 och vi anpassar oss efter Folkhälsomyndighetens råd. Vi har därför under en tid enbart haft verksamhet via digitala kanaler, men kommer nu även starta upp fysisk verksamhet utomhus – detta sker dock med stor försiktighet.

Sedan november har studieförbunden haft en gemensam överenskommelse om att inte ha några fysiska träffar. Nu har det kommit ett nytt beslut som innebär att vi nu får:
- ha aktiviteter för barn födda 2002 eller senare
- ha aktiviteter för boende som blivit vaccinerade i särskilt boende för äldre (ledaren ska också vara vaccinerad)
- ha smittsäkra aktiviteter som sker utomhus.

Vad innebär då smittsäkra aktiviteter? Även om vi får träffas utomhus ska vi genomföra träffarna med stor försiktighet. Max åtta personer, hålla avstånd, tvätta händer och förstås stanna hemma vid minsta symtom.

Det utbud vi erbjuder på vår allmänmarknad är därför både digitala distanskurser och fysiska utomhuskurser som uppfyller kraven på smittsäker verksamhet. Vårt utbud av utomhus- & digitala cirklar samt föreläsningar hittar ni här.

Föreningar och kamratcirklar uppmanar vi att också följa dessa råd och därmed ställa om sin verksamhet och sina träffar till digital form eller utomhusverksamhet i form av smittsäker verksamhet. Självklart finns vi för stöd och hjälp vid omställningen från fysisk till digital verksamhet. Här har vi samlat lite tips och trix för digital verksamhet, likväl som förslag på digitala mötesforum. Det går även utmärkt att kontakta våra lokala verksamhetsutvecklare för hjälp. Förslag på digitala cirklar som ni kan genomföra i er förening eller som kamratcirkel hittar ni också via vår folder ”Nya sätt att mötas”.

Information samt frågor och svar om Covid-19 hittar ni på Folkhälsomyndighetens sida. Håll i och håll ut – vi tar oss igenom detta tillsammans!