Tillbaka

Ny på jobbet

Vem är Emma?

Jag är en engagerad, glad och positiv 35-åring som bor på landet, i byn Fiskesjö, i Emmaboda kommun tillsammans med min man och våra tre barn. På gården finns också hästar, hund och höns – där trivs vi bra! Jag brinner för engagemang och gemenskap – tillsammans kan vi göra så mycket om vi bara vill! Jag arbetar sedan den 1 april på SV som verksamhetsutvecklare och har särskilt ansvar för Emmaboda kommun.

Vad har du gjort tidigare?

Jag är utbildad och legitimerad lärare och har arbetat på gymnasiet de senaste 12 åren. Skolans värld har gett mig stor erfarenhet kring ledarskap, arbete med unga vuxna samt projekt av olika slag. Bredvid mitt lärarjobb har jag alltid varit en aktiv föreningsmänniska – det ideella arbetet i föreningar är så roligt, viktigt och något vi ska vara stolta över tycker jag.

Vad betyder folkbildning för dig?

Att alltid vilja lära sig nytt, utan krav och prestation, utan som en del av livet – tror jag är nyttigt och viktigt för alla. Att engagera sig i något man själv är intresserad av, stort eller litet spelar ingen roll, får människor att utvecklas och växa – och det är alltid positivt! Folkbildningen är därför en viktig del av demokratin och den ska vi vara rädda om.

Vad ser du fram emot mest med att jobba på SV?

Att skapa förutsättningar för människors engagemang och därmed utveckling! Jag stormtrivs med uppdraget att utgå från människors intressen och idéer för att sedan planera verksamhet som får människor delaktiga – det finns så många spännande områden och det gör att jobbet blir otroligt varierat och kul! Från och med hösten utökas min tjänst med en projektanställning inom ”Läslust hela livet” – ett projekt med stöd från Allmänna Arvsfonden som syftar till att höja livskvalitén hos människor i äldreomsorgen genom högläsning, det ser jag verkligen fram emot att vara en del av!

Vad gör du en ledig kväll?

Såhär på sommarhalvåret tar Elsa, min dotter, och jag våra hästar på en långtur i skogen – det är total avkoppling för mig och bland det bästa jag vet.

Hur når man dig?

Välkommen att höra av dig via telefon på 0481-766079 eller mail emma.j.kronborg@sv.se