Tillbaka

Vi deltar i Kalmarsund Pride

Den 2-7 september 2019 är det dags för Kalmarsund Pride. Här samlar vi de aktiviteter som vi är med och arrangerar under veckan. 

  • Bussresa till Prideparaden för dig som bor i Vimmerby kommun. 

  • Pridefika hos SV i Vimmerby

  • Arg Gubbe - Michael Segerström Skådespelaren Michael Segerström har kommit ut som bisexuell som 74-åring. Om detta har han skrivit monologen Arg gubbe som rivstartar säsongen på Vallens Soppteater lördagen den 7 September i samband med Prideveckan! Ett arrangemang tillsammans med Vallens soppteater i Kalmar och Kalmarsund Pride. 

  • Genussmart föräldraskap.  Att vara förälder är ofta både det bästa som finns men också det svåraste som finns. Välkommen till givande föreläsningar kring hur du som förälder kan bli mer genussmart och ge barnen fler möjligheter i livet! Arrangeras i Emmaboda under Prideveckan, och i Torsås senare i höst. 

Syftet med Kalmarsund Pride är att arrangera en återkommande pridefestival som synliggör och främjar hbtq-personers rättigheter. Visionen är att skapa ett inkluderande Kalmar län – ett samhälle fritt från begränsande normer, fördomar och diskriminering.