Hantverk & konst

Välkommen på en spännande nybörjarkurs i akrylmålning. Kursen är digital och du kan på ett säkert sätt vara med hemifrån och bli guidad av kursledaren Sara och inspireras av likasinnade. En perfekt aktivitet i vår när mycket annat är inställt. Inga förkunskaper krävs.

Kursen kommer innehålla :
Material, genomgång
Teknik
Färglära
Komposition
Individuella genomgångar vart efter det finns behov

Ledare:
Sarah Bouamrane konstnär inom tekniska skolans måleri, skiss & teckning ifrån
Konsthögskolan i Thessaloniki, Grekland.
Kurstillfällen och upplägg:
1. Primärfärger, Färghjul, introduktion till materialen
2. Lager och hur man bygger en bild
3. Landskap
4. Färga in skuggor och måla hud - Porträtt - modell
5. Olika strukturer - uttrycksfulla penseldrag

Ta med eget material. Här är en lista på bra material att ha till första träffen :
Cadmiumröd
Cadmiumgul
Ultramarinblå
Titanvit
Platt palett, helst glasskiva, ungefär 30cm
Klickskrapa
Målarkniv
Sprayflaska för vatten
Platta penslar nr. 2,6 och 10
Duk eller pannå storlek ca 30x 40, 40x50
Ett urval bilder på motiv du vill måla – Ett porträtt, ett stilleben och ett landskap

Digital kurs:
Varmt välkommen att vara med, hemifrån din egen dator, i en webbsänd studiecirkel. Vi använder oss av ett enkelt webbprogram där du inte behöver registrera något konto. Du får ett mail med en länk att klicka på. Vill du använda en smartphone eller en surfplatta behöver du ladda ner en App, (Vi rekommenderar dock dator).
Eftersom det här en cirkel online i realtid behöver du ha en bra uppkoppling via fiber/bredband. Bra med kamera i datorn. Om du har en iPhone/iPad så krävs iOS 11.0 eller senare för att kunna ladda ner Appen.
Vid anmälan anger du din mailadress, för vidare kontakt. Första tillfället startar lite innan då vi går igenom tekniska delen och upplägget av den digitala kursen så alla ska känna sig bekväma.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.