Ekonomi

Lägg grunden till rikare aktieliv! Vår grundkurs vill inspirera och skola in dig på ett långsiktigt och regelbundet sparande i aktier och fonder. Med grundläggande kunskaper om aktiemarknaden får du en perfekt start för en mer aktivt förvaltning. Vi lär oss grundläggande faktakunskaper inom aktieområdet, förståelse för riskspridning och insikt i portföljtänkandet samt de praktiska kunskaper varje aktieägare har nytta av.

Inga förkunskaper krävs - vi vänder oss till dig som vill börja spara i aktier eller redan sparar i enskilda aktier eller fonder.

Schema:
Intro och kapitel 1 i kursboken "Allt du behöver veta om aktier"
Kapitel 2 och 3
Kapitel 4 och 5
Kapitel 6 och 7
Kapitel 8 och 9
Aktietävling och avslutning


Varje deltagare ska välja ut en Svensk aktie till första träffen och motivera tre skäl till sitt val. Aktien kommer sedan att följas upp under kursen. Samtliga kursdeltagare erbjuds provprenumeration från Aktiespararen under kursperioden. Kursboken ingår i deltagaravgiften.

Lokal och tillgänglighet:
Kursen hålls i SVs lokaler på Polhemsgatan 16. Entrén är på markplan men har en ramp och automatisk dörröppnare. Det finns rullstolsanpassad toalett.

Bra att veta:
Vid anmälan är det bra om du anger din mailadress för vidare kontakt. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

Kursledare: Jan-Åke Karlsson