Ekonomi

Lägg grunden till rikare aktieliv! Vår grundkurs vill inspirera och skola in dig på ett långsiktigt och regelbundet sparande i aktier och fonder. Med grundläggande kunskaper om aktiemarknaden får du en perfekt start för en mer aktivt förvaltning. Vi lär oss grundläggande faktakunskaper inom aktieområdet, förståelse för riskspridning och insikt i portföljtänkandet samt de praktiska kunskaper varje aktieägare har nytta av.

Inga förkunskaper krävs - vi vänder oss till dig som vill börja spara i aktier eller redan sparar i enskilda aktier eller fonder.

Schema:
Intro och kapitel 1 i kursboken "Allt du behöver veta om aktier"
Kapitel 2 och 3
Kapitel 4 och 5
Kapitel 6 och 7
Kapitel 8 och 9
Aktietävling och avslutning


Varje deltagare ska välja ut en Svensk aktie till första träffen och motivera tre skäl till sitt val. Aktien kommer sedan att följas upp under kursen. Samtliga kursdeltagare erbjuds provprenumeration från Aktiespararen under kursperioden. Kursboken ingår i deltagaravgiften.

Kursledare: Jan-Åke Karlsson, aktiespararna

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

OBS! Vi följer de restriktioner kring Covid-19 som gäller vid tidpunkten för kursen. För allas trygghet! Maxantal just nu är 7 deltagare, men kan ändras. Vid fullbokad kurs, anmäl gärna reservplats.