Hantverk & konst

Under kursen kommer vi att utveckla förmågan att måla akvarell genom att lägga till flera färger till er palett. Vi ska undersöka färgernas egenskaper, experimentera och laborera.
Vi ska jobba med att utveckla bilden till det bättre och använda mera av de tekniska möjligheterna som finns inom akvarell. Vi kommer måla efter bestämda och egna förlagor.

Varmt välkommen att vara med, hemifrån din egen dator, i en webbsänd studiecirkel. Vi använder oss av ett enkelt webbprogram där du får ett mail med en länk att klicka på.

Förkunskaper
Tidigare erfarenheter av att måla är ett plus men inget krav för att delta.
Repetition av grundläggande begrepp går ledaren igenom i början av kursen.

Kursledare
Berit Emstrand som har många års erfarenhet av att hålla kurser i akvarellmålning.

Kursmaterial
Eget material (ingår ej i kursavgiften).
Färg: Förutom grundfärgerna kan det vara bra att komplettera med paints gray, light yellow, cobolt blue och någon form av jordfärg tex. sienna, ochra eller umbra.
Penslar: Komplettera gärna med en moppensel storlek omkring 10, liner storlek 4 men du klarar dig på grundkursens penslar (några runda, en moddlare och en platt pensel).
Block, penslar och färg kan man tex. beställa via www.ibwahlstrom.se.

Bra att veta
Eftersom det här en cirkel online i realtid, så se till att du har en bra uppkoppling via fiber/bredband. Bra med kamera i datorn. Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan innan kursstart återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att skjuta fram eller ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.