Trädgård, hus och hem

Nu är det dags att förbereda sommarens prunkande perennrabatt. Du får en lättskött och praktisk rabatt som du har länge och som bara bli vackrare och tätare med åren. Vi jobbar med valet av växter som passar just i din trädgård. Vi går också igenom vilka växter som passar olika jordtyper och väderstreck. En rabatt med perenner är något av det mest tacksamma och lättskötta man kan tänka sig och det finns perenner för alla smaker och i alla möjliga färger som blommar från vår till höst.

Vi träffas varannan vecka.

Mål
Att få tips och råd på hur du anlägger en rabatt som är lättskött, tips på bra växtval och färgkombinationer.

Material
Den som vill kan till kursen köpa boken Perenner : Inspiration - Skötsel – Lexikon av Marie Hansson, Björn Hansson. Det är inget krav att ha boken, men den är ett bra uppslagsverk för den vetgirige.

Kursledare:
Christer Jonsson är en hängiven trädgårdsentusiast! Han bor tillsammans med sin fru på Rosgården i Bäckebo där de i trädgården har c:a 200 sorters rosor blandat med pioner, klematis och andra perenner. Christer är aktiv medlem i Ö-STA (Östra Smålands Trädgårdsamatörer ) sedan cirka 25 år varav de senaste året som ordf. Under sina år har där har han deltagit på många föredrag av specialister inom många områden. Christer är också aktiv medlem i Svenska Rosensällskapet och är där Vice ordförande. Sedan 2004 är Christer med i POM:s inventering av Rosor i Sverige under ledning av den kände rosenexperten Lars-Åke Gustavsson. Läs mer om Christer på hans hemsida www.rosorsydost.se

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Bra att veta:
Vid anmälan är det bra om du anger mailadress, för vidare kontakt. Cirkelstarterna är preliminära. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.